Завжди готую таку картоплю! 2 смачні рецепти з картоплі – виручать завжди!

Завжди готую таку картоплю! 2 смачні рецепти з картоплі - виручать завжди!
Завжди готую таку картоплю! 2 смачні рецепти з картоплі - виручать завжди!

Страви з картоплі ситні і смачні. Однак звичайне пюре, смажена і тушена картопля дуже швидко набридають. Ми пропонуємо два оригінальні рецепти, як урізноманітнити звичне меню. Виходить ситно і дуже смачно!

Перший рецепт

Продукти:

  • 4 середніх картоплини;
  • 80 г картопляного крохмалю;
  • розмарин;
  • 100 г моцарели або іншого сиру;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Як готувати:

  1. Картоплю чистимо, миємо, ріжемо на шматочки.
  2. Заливаємо водою, солимо.
  3. Варимо 15 хвилин після закипання.
  4. Перебиваємо у пюре.
  5. Додаємо крохмаль і розмарин.
  6. Сир тремо на тертці.
  7. З картоплі формуємо коржики, всередину кладемо сир.
  8. Формуємо пиріжки.
  9. Смажимо на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
  10. Пиріжки виходять дуже ніжні і смачні.

Другий рецепт

Продукти:

  • 320 г натурального тунця;
  • 2 великі картоплини;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • петрушка;
  • панірувальні сухарі;
  • 1/2 цибулини;
  • оливкова олія;
  • сіль.

Як готувати:

  1. Картоплю відварюємо до готовності, перебиваємо у пюре.
  2. З тунця зливаємо зайву олію.
  3. Тунець додаємо до картопляного пюре.
  4. Додаємо цибулю, порізану кубиками, крохмаль, петрушку.
  5. Додаємо яйце, все ретельніше перемішуємо.
  6. Відділяємо білок від жовтка.
  7. Жовток додаємо у картопляну масу.
  8. Формуємо з неї невеличкі коржики.
  9. Вмокаємо у збитий білок та у панірувальні сухарі.
  10. Смажимо на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору.