Завжди знаю, що приготувати. Бабуся навчила робити картопляні зрази, тільки начинки міняю!

Картопляні зрази хороші тим, що вони прекрасно виходять з будь-якою начинкою і кожен раз у вас вийде нова страва, яка поєднується з різними соусами, гарнірами і закусками.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі
  • 0,5 кг шампіньйонів
  • 30 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. борошна
  • 2 цибулини
  • 250 г сметани
  • борошно
  • сіль, перець за смаком

Процес приготування:

  1. Цибулю почистити, нарізати, і підсмажити на олії. Гриби очистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити, і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця можна ще додати розчавлений часник.
  2. Картоплю відварити до готовності, додати вершкове масло і зробити пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.
  3. В долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні.
  4. Смажити  на олії на середньому вогні до рум’яної скориночки.
  5. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, яку можна приготувати із печериць, що залишилися.

Готуємо картопляні зрази з грибами ! Рецепт