
Маринування зелених помідорів на зиму
Рецепт приготування зелених помідорів:
- помідори — 8-9 кг,
- червоний солодкий перець — 7 шт.,
- гіркий перець (теж бажано червоний) — 3 шт.
- часник — 4 головки.
Маринад для зелених помідорів:
- вода — 6 літрів,
- сіль — 1 ст.,
- цукор — 1, 5 ст.,
- оцет столовий 9% — 0, 5 л.
Як замаринувати зелені помідори на зиму:
Помідори підготувати, видалити плодоніжки, добре вимити, великі розрізати на часточки, невеликі – навпіл.
Перець (солодкий і гіркий) помити, очистити від насіння, часник почистити, потім помити. Перекрутити все через м’ясорубку, можна подрібнити в блендері (це у кого, що є в наявності).
Підготувати банки. Промити спочатку в содовому розчині банки і кришки, всі сполоснути чистою водою, перекинути, щоб стекла зайва вода. Потім простерилізувати, можна по-старому над парою, а можна в мікрохвильовці хвилин по 5, буде достатньо. Кришки прокип’ятити у воді на плиті з додаванням соди або солі, 2-3 хвилини.
Далі подрібнену масу (або начинку, можна і так назвати), розподілити порівну по всім банкам. Потім заповнити банки нарізаними часточками помідор.
В окремій каструлі на плиті приготувати маринад, в воду добавити сіль, цукор, перемішати, довести до кипіння, влити оцет. Почекати, щоб закипіло, вимкнути і відразу ж залити готовим маринадом смачні мариновані зелені помідори на зиму.
Банки закатати, перевернути догори дном, укутати, остудити в такому положенні. Зберігати в прохолодному місці.