Зелені помідори на зиму — смачний рецепт без стерилізації

Зелені помідори на зиму — смачний рецепт без стерилізації
Зелені помідори на зиму — смачний рецепт без стерилізації

Маринування зелених помідорів на зиму

Рецепт приготування зелених помідорів:

  • помідори — 8-9 кг,
  • червоний солодкий перець — 7 шт.,
  • гіркий перець (теж бажано червоний) — 3 шт.
  • часник — 4 головки.

Маринад для зелених помідорів:

  • вода — 6 літрів,
  • сіль — 1 ст.,
  • цукор — 1, 5 ст.,
  • оцет столовий 9% — 0, 5 л.

Як замаринувати зелені помідори на зиму:

Помідори підготувати, видалити плодоніжки, добре вимити, великі розрізати на часточки, невеликі – навпіл.

Перець (солодкий і гіркий) помити, очистити від насіння, часник почистити, потім помити. Перекрутити все через м’ясорубку, можна подрібнити в блендері (це у кого, що є в наявності).

Підготувати банки. Промити спочатку в содовому розчині банки і кришки, всі сполоснути чистою водою, перекинути, щоб стекла зайва вода. Потім простерилізувати, можна по-старому над парою, а можна в мікрохвильовці хвилин по 5, буде достатньо. Кришки прокип’ятити у воді на плиті з додаванням соди або солі, 2-3 хвилини.

Далі подрібнену масу (або начинку, можна і так назвати), розподілити порівну по всім банкам. Потім заповнити банки нарізаними часточками помідор.

В окремій каструлі на плиті приготувати маринад, в воду добавити сіль, цукор, перемішати, довести до кипіння, влити оцет. Почекати, щоб закипіло, вимкнути і відразу ж залити готовим маринадом смачні мариновані зелені помідори на зиму.

Банки закатати, перевернути догори дном, укутати, остудити в такому положенні. Зберігати в прохолодному місці.