
Сметанний Соложеник по-українськи
Сметанний Соложеник – традиційний десерт української кухні. Рецепт такого частування дуже простий. Десерту знадобиться мінімум інгредієнтів і вашого часу.
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт.
- сметана – 315 г
- борошно – 25 г
- цукор – 90 г
- лимонна цедра, ванілін – за смаком
Рецепт приготування:
- Збийте сметану міксером, поступово додаючи яйця, борошно, цукор і ванілін. Також додайте трохи цедри лимона.
Сметанний Соложеник по-українськи - Готове тісто залийте в формочки для випікання, попередньо змащені маслом.
- Відправте десерт в духовку на 20-30 хвилин при 180 градусах. Слідкуйте за духовкою, щоб Соложеник не підгорів.
Сметанний Соложеник по-українськи - Сметанний Соложеник можна подавати як теплим, так і холодним. За бажанням прикрасьте десерт ягодами, цукровою пудрою або м’ятою. Смачного!