Змішуємо сметану з яйцями і відправляємо в духовку

Змішуємо сметану з яйцями і відправляємо в духовку

Сметанний Соложеник по-українськи

Сметанний Соложеник – традиційний десерт української кухні. Рецепт такого частування дуже простий. Десерту знадобиться мінімум інгредієнтів і вашого часу.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.
  • сметана – 315 г
  • борошно – 25 г
  • цукор – 90 г
  • лимонна цедра, ванілін – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Збийте сметану міксером, поступово додаючи яйця, борошно, цукор і ванілін. Також додайте трохи цедри лимона.
    Сметанний Соложеник по-українськи
    Сметанний Соложеник по-українськи

     

  2. Готове тісто залийте в формочки для випікання, попередньо змащені маслом.
  3. Відправте десерт в духовку на 20-30 хвилин при 180 градусах. Слідкуйте за духовкою, щоб Соложеник не підгорів.
    Сметанний Соложеник по-українськи
    Сметанний Соложеник по-українськи

     

  4. Сметанний Соложеник можна подавати як теплим, так і холодним. За бажанням прикрасьте десерт ягодами, цукровою пудрою або м’ятою. Смачного!