Змішуємо цукор, воду і мед! Отримуємо неймовірно повітряний десерт

Змішуємо цукор, воду і мед! Отримуємо неймовірно повітряний десерт
Змішуємо цукор, воду і мед! Отримуємо неймовірно повітряний десерт

Дуже пишний і повітряний десерт, з легким медовим смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • цукор – 200 г;
  • мед (сироп) – 20 г;
  • вода, 40 мл;
  • сода – 7 г (1 ч.л. без гірки)

Процес приготування:

  1. Форму застеляємо пергаментом.
  2. Цукор змішуємо з медом і водою, варимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо до карамельного кольору. В середньому, цей процес з моменту закипання, займає близько 15 хвилин.
  3. Знімаємо каструлю з вогню і всипаємо соду, активно перемішуємо і залишаємо до тих пір, поки маса сама добре не підніметься.
  4. Викладаємо масу в форму і залишаємо остигати при кімнатній температурі 1 годину.
  5. Знімаємо папір, ламаємо десерт на шматки.
  6. Десерт виходить солодким, хрустким, зі смаком козинаків, паленого цукру.

Ви можете не додавати мед! Але маса не стане такою пишною і пористою – саме реакція меду і соди, і призводить до такого збільшення маси в об’ємі і пористої структури.