
Дуже пишний і повітряний десерт, з легким медовим смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- цукор – 200 г;
- мед (сироп) – 20 г;
- вода, 40 мл;
- сода – 7 г (1 ч.л. без гірки)
Процес приготування:
- Форму застеляємо пергаментом.
- Цукор змішуємо з медом і водою, варимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо до карамельного кольору. В середньому, цей процес з моменту закипання, займає близько 15 хвилин.
- Знімаємо каструлю з вогню і всипаємо соду, активно перемішуємо і залишаємо до тих пір, поки маса сама добре не підніметься.
- Викладаємо масу в форму і залишаємо остигати при кімнатній температурі 1 годину.
- Знімаємо папір, ламаємо десерт на шматки.
- Десерт виходить солодким, хрустким, зі смаком козинаків, паленого цукру.
Ви можете не додавати мед! Але маса не стане такою пишною і пористою – саме реакція меду і соди, і призводить до такого збільшення маси в об’ємі і пористої структури.