
Приготування цього пирога займає всього 5 хвилин. Дуже швидка та смачна випічка до чаю!
Інгредієнти:
- варення – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- кефір – 250 мл;
- сода – 0,5 ч.л;
- цукор – 0,5 склянки;
- дрібка солі;
- борошно – 2,5 склянки;
- ванілін;
- родзинки – 80 г
Рецепт приготування:
- Борошно просіваємо, родзинки заливаємо кип’ятком на 10 хвилин, щоб вони розпарилися. Воду зливаємо, родзинки віджимаємо від зайвої води.
- Варення беріть будь-яке, тільки воно повинне бути густим. Наприклад – абрикосове.
- Змішуємо варення з содою і залишаємо на пару хвилин.
- Яйця збиваємо вінчиком, змішуємо з сіллю, цукром і ваніліном. Виливаємо в варення.
- Кефір повинен бути кімнатної температури, вливаємо в масу. Перемішуємо.
- Всипаємо більшу частину борошна і добре перемішуємо. Тепер дивіться, тісто має бути густим і якщо борошна не потрібно, тоді більше не досипайте. Якщо тісто рідке, тоді всипаємо решту борошна.
- Додаємо родзинки і перемішуємо.
- Форму для випікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, рівномірно розподіляємо по формі.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 35 – 40 хвилин. Якщо підгорятиме, зменшуємо температуру до 160 градусів.
Готовий пиріг посипаємо пудрою. Смачного!