
Інгредієнти:
- зелена цибуля – 2 пуч.
- яйце – 3 шт.
- вода – 200 мл
- сіль 1 ч.л.
- борошно 500-550 г
Додатково:
- борошно – 2 ст.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- олія – 100 мл
- вершкове масло – 50 г
Рецепт приготування:
- Дрібно нарізати зелену цибулю, змішати з яйцями, сіллю, водою.
- Всипати борошно, замішати тісто.
- Викласти тісто на поверхню, присипану борошном. Розділити його на 8 частин. Накрити плівкою, залишити на 10 хвилин.
- В.окремій мисці змішати борошно, сіль, влити гарячу олію.
- Додати 50 г розтопленого вершкового масла, перемішати.
- Кожен шматок тіста розгорнути в прямокутний пласт, товщиною 2-3 мм. Змастити масляною сумішшю.
- Скласти, як показано на фото і знову змастити маслом.
- Ще раз скласти вдвоє і загорнути:
- Поставити в холодильник на 15 хвилин.
- Присипати борошном і розкачати в круглий пласт, товщиною 5-6 мм.
- Розігріту сковороду змастити олією і смажити коржі з двох сторін до золотистої скоринки.