
Інгредієнти:
- Одне яйце;
- 200 мл кефіру;
- 170-180 г цукру;
- 100 г масла вершкового;
- 160 г манки;
- 3 ст. ложки какао;
- 120-130 г борошна;
- Дрібка солі;
- 1 ч.л. розпушувача;
- Ванілін – дрібка
Рецепт приготування:
Першим беру кефір і наливаю його в миску. Вливаю в нього попередньо розтоплене масло.
Потім всипаю весь цукор, додаю дрібку солі і ванілін. Додаю яйце і перемішую.
Просівають в рідку основу всі останні сухі інгредієнти. Тісто вимішую за допомогою вінчика.
Я не чекаю, коли манка набухне, а відразу ж переходжу до випічки.
Беру форму, яка підходить для мікрохвильової печі, промазую її маленьким шматочком вершкового масла, присипаю борошном і виливаю тісто.
Відправляю в мікрохвильову піч, вибираю найвищу потужність і ставлю 10 хвилин на таймері.
Поки готується манник, дверцята відкривати не можна, а після приготування, його необхідно залишити на кілька хвилин або трохи довше в мікрохвильовці.
Виходить прекрасний пиріг, який не вимагає багато часу на приготування і саму випічку. Манка в процесі випікання відмінно набухає і саме це здавалося мені нереальним. Готую його кожен раз, коли хочеться чаю з чимось смачненьким, а нічого немає.
Перед подачею я його посипаю цукровою пудрою або іноді поливаю розтопленим шоколадом, коли готую для гостей.