Знайшла рецепт найкращого тіста для пиріжків! Без дріжджів! Можна готувати в духовці, або смажити

Знайшла рецепт найкращого тіста для пиріжків! Без дріжджів! Можна готувати в духовці, або смажити
Знайшла рецепт найкращого тіста для пиріжків! Без дріжджів! Можна готувати в духовці, або смажити

Пиріжки з сирного тіста можна не тільки смажити на олії. Їх можна приготувати ще в духовці, на пару. Експериментуйте і вибирайте найсмачніший варіант!

Сир рекомендується брати домашній. Також його можна заздалегідь перетерти або перебити блендером. Це для тих, хто хоче отримати більш однорідне тісто без крупинок.

Пиріжки смажені з сирного тіста – інгредієнти:

  • сир – 250 г
  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 6 ст. л. з гіркою
  • сметана – 2 ст. л.
  • сіль – щіпка
  • цукор – 1 ч. л.
  • сода (погасити оцтом) – 1 ч. л.

Начинка: тушкована капуста або інша (на свій смак)

Приготування:

  1. У миску просіяти борошно.
  2. Додати сіль, цукор, сметану, сир, яйце і соду, гашену оцтом. Замісити тісто. Щоб воно не прилипало, руки можна змастити олією.
  3. Готове тісто прибрати в пакет і в морозилку на 15 хвилин. Потім приступити до ліплення пиріжків. Начинка підійде і солодка, і солона.
  4. Пиріжки можна обсмажити на олії на середньому вогні до золотистого кольору з кожного боку. До речі, виходять зовсім нежирними.
  5. Також пиріжки можна запекти в духовці. Для цього потрібно деко змастити вершковим маслом, викласти заготовки. Випікати в духовці при 180 градусах до готовності.

Покроковий рецепт приготування тіста і як приготувати пиріжки на пару, дивіться у відео:

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!