Зникають моментально! Найсмачніші пиріжки з картоплею та цибулею

Для приготування тіста знадобиться:

  • сметана або йогурт — 180 г;
  • тепле молоко — 180 мл;
  • олія — 160 мл;
  • яйце — 2 шт.;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • сіль — 1,5 ч. л;
  • борошно — 700 г;
  • розпушувач — 15 г

Щоб зробити начинку підготуйте:

  • картопля — 400 г;
  • вершкове масло — 40 г;
  • сіль, чорний перець, паприка — за смаком;
  • зелена цибуля, кріп — за смаком;
  • сир — за бажанням.

Приготування:

  1. З’єднайте у великій мисці сметану або йогурт, молоко, олію, яйця, цукор і сіль і добре перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.
  2. Додайте борошно і розпушувач і замісіть тісто середньої м’якості. Накрийте тісто плівкою і залиште на 15 хвилин.
  3. Для приготування начинки відваріть картоплю до готовності і зробіть пюре. Додайте вершкове масло, зелень і спеції за смаком.
  4. Розділіть тісто на 20 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку. Розкачайте кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см, викладіть начинку ближче до краю коржа. Зверху на начинку якщо є бажання можна викласти тертий сир. Щоб сформувати пиріжки незвичайної форми, зробіть на коржику розріз від центра до краю.
  5. Накрийте начинку тістом і загорніть, формуючи тюльпанчик. Нижню частину пиріжка защипніть.
  6. Змастіть пиріжки сумішшю з одного яєчного жовтка, однієї столової ложки молока і однієї столової ложки олії і за бажанням обваляйте в кунжуті.
  7. Підготовлені пиріжки випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовки протягом 30 хвилин.

Рідні та близькі з гідністю оцінять як смак, так і зовнішній вигляд цих незвичайних пиріжків!