
Для приготування тіста знадобиться:
- сметана або йогурт — 180 г;
- тепле молоко — 180 мл;
- олія — 160 мл;
- яйце — 2 шт.;
- цукор — 1,5 ст. л;
- сіль — 1,5 ч. л;
- борошно — 700 г;
- розпушувач — 15 г
Щоб зробити начинку підготуйте:
- картопля — 400 г;
- вершкове масло — 40 г;
- сіль, чорний перець, паприка — за смаком;
- зелена цибуля, кріп — за смаком;
- сир — за бажанням.
Приготування:
- З’єднайте у великій мисці сметану або йогурт, молоко, олію, яйця, цукор і сіль і добре перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.
- Додайте борошно і розпушувач і замісіть тісто середньої м’якості. Накрийте тісто плівкою і залиште на 15 хвилин.
- Для приготування начинки відваріть картоплю до готовності і зробіть пюре. Додайте вершкове масло, зелень і спеції за смаком.
- Розділіть тісто на 20 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку. Розкачайте кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см, викладіть начинку ближче до краю коржа. Зверху на начинку якщо є бажання можна викласти тертий сир. Щоб сформувати пиріжки незвичайної форми, зробіть на коржику розріз від центра до краю.
- Накрийте начинку тістом і загорніть, формуючи тюльпанчик. Нижню частину пиріжка защипніть.
- Змастіть пиріжки сумішшю з одного яєчного жовтка, однієї столової ложки молока і однієї столової ложки олії і за бажанням обваляйте в кунжуті.
- Підготовлені пиріжки випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовки протягом 30 хвилин.
Рідні та близькі з гідністю оцінять як смак, так і зовнішній вигляд цих незвичайних пиріжків!