Зникають зі столу першими! Ліниві голубці тепер готую в духовці, виходять дуже смачні та ніжні

Зникають зі столу першими! Ліниві голубці тепер готую в духовці, виходять дуже смачні та ніжні
Зникають зі столу першими! Ліниві голубці тепер готую в духовці, виходять дуже смачні та ніжні

Інгредієнти:

  • фарш – 1 кг;
  • капуста – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рис – 100 г;
  • сіль, перець, зелень.

Для приготування соусу необхідно:

  • масло вершкове – 50 г;
  • олія – 2 ст.л;
  • цибуля і морква – по 2 шт.;
  • часник – 4 зубчики;
  • томати у власному соку – 400 г;
  • сіль, перець;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • сметана жирна – 300 г;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • гаряча вода – 100 мл.

Процес приготування:

  1. До фаршу додаємо перекручені за допомогою м’ясорубки капусту, цибулю, подрібнений часник, відварений до напівготовності і охолоджений рис. Солимо і перчимо, додаємо спеції і ароматні трави.
  2. Форму для запікання змащуємо олією.
  3. Формуємо тефтелі і викладаємо на деко. З цього обсягу продуктів, у мене виходить 20 штук.
  4. Для соусу змішуємо в сковороді олію і вершкове масло, обсмажуємо цибулю кубиками і терту моркву, в кінці додаємо часник.
  5. Додаємо помідори або томатну пасту, всипаємо цукор, спеції, тушкуємо пару хвилин.
  6. Сметану змішуємо з борошном і виливаємо в соус, перемішуємо до однорідності і тушкуємо 1 хвилину.
  7. Виливаємо соус в овочі, перемішуємо і вливаємо гарячу воду, перемішуємо і прогріваємо соус, але до кипіння не доводити.
  8. Виливаємо соус на тефтелі, накриваємо форму фольгою і запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин.
  9. Прибираємо фольгу і допікаємо ще 30 хвилин.

Смачного!