
Інгредієнти:
- фарш – 1 кг;
- капуста – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- рис – 100 г;
- сіль, перець, зелень.
Для приготування соусу необхідно:
- масло вершкове – 50 г;
- олія – 2 ст.л;
- цибуля і морква – по 2 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- томати у власному соку – 400 г;
- сіль, перець;
- цукор – 1 ч.л.;
- сметана жирна – 300 г;
- борошно – 1 ст.л.;
- гаряча вода – 100 мл.
Процес приготування:
- До фаршу додаємо перекручені за допомогою м’ясорубки капусту, цибулю, подрібнений часник, відварений до напівготовності і охолоджений рис. Солимо і перчимо, додаємо спеції і ароматні трави.
- Форму для запікання змащуємо олією.
- Формуємо тефтелі і викладаємо на деко. З цього обсягу продуктів, у мене виходить 20 штук.
- Для соусу змішуємо в сковороді олію і вершкове масло, обсмажуємо цибулю кубиками і терту моркву, в кінці додаємо часник.
- Додаємо помідори або томатну пасту, всипаємо цукор, спеції, тушкуємо пару хвилин.
- Сметану змішуємо з борошном і виливаємо в соус, перемішуємо до однорідності і тушкуємо 1 хвилину.
- Виливаємо соус в овочі, перемішуємо і вливаємо гарячу воду, перемішуємо і прогріваємо соус, але до кипіння не доводити.
- Виливаємо соус на тефтелі, накриваємо форму фольгою і запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин.
- Прибираємо фольгу і допікаємо ще 30 хвилин.
Смачного!