
Як смачно приготувати молоду картоплю з апетитною золотою скоринкою в духовці. Рецепт:
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Паприка – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 50 г
- Соняшникова олія – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пуч.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець мелений – за смаком
Рецепт приготування:
- Молоду картоплю ретельно помийте і очистіть. Складіть її у каструлю та залийте водою. Варіть картоплю 5-10 хвилин в залежності від її розміру. Посоліть. Перекладіть її у глибоку посудину та дайте трохи охолонути.
- Тепер додайте червону паприку, чорний перець та 1 ст. л. рослинної олії. Струсіть картоплю, щоб спеції рівномірно розподілилися. Викладіть картоплини на деко, застелене пергаментом. Випікайте у духовці при 200° протягом 25 хвилин.
- Тепер потрібно розтопити вершкове масло і пропустити через прес 2-3 зубчики часнику і полити ними картоплю. Зверху страву посипте нарізаним кропом.
- Також можна додати потертий сир за смаком і потримати ще 3-5 хв у духовці. Смачного!