Звичайний кабачок з фаршем. Чудовий рецепт, захочуть повторити всі: простіше і смачніше не буває

Звичайний кабачок з фаршем. Чудовий рецепт, захочуть повторити всі: простіше і смачніше не буває
Звичайний кабачок з фаршем. Чудовий рецепт, захочуть повторити всі: простіше і смачніше не буває

Інгредієнти:

  • кабачки – 350-400 г,
  • курячий фарш 500-550 г (можна взяти інший фарш),
  • сіль, перець – на (свій) смак,
  • цибуля – 1 шт.,
  • часник – 3 зубчики,
  • манна крупа – 3 столові ложки,
  • яйце – 1 шт.,
  • пучок зелені

Для соусу:

  • цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • томатний соус – 1,5-2 столові ложки,
  • сметана – 2 столові ложки,
  • сік кабачків – 3-4 столові ложки,
  • вода – 4-5 столових ложок.

Процес приготування:

  1. Готуємо фарш. Кладемо куряче філе в чашу блендера. Туди ж додаємо часник, цибулю, солимо, перчимо на (свій) смак Вбиваємо яйце. Накриваємо чашу кришкою і на максимальних обертах перемелює фарш. Можна все це виконати на м’ясорубці.
  2. Кабачки натираємо на великій тертці. Ретельно віджимаємо сік з кабачків (сік не виливаємо, а залишаємо). Відправляємо кабачки до фаршу.
  3. У миску з кабачками і фаршем всипаємо манну крупу.
  4. Подрібнюємо кріп (петрушку), додаємо до суміші. Ретельно все перемішуємо. Фарш залишаємо на 30 хвилин.
  5. Цибулину нарізаємо на маленькі кубики, моркву натираємо на дрібній тертці.
  6. Обсмажуємо цибулю на змащеній олією сковороді до напівпрозорого стану, додаємо моркву і тушкуємо протягом 3-4 хв. Цибулю і моркву відправляємо остигати в глибоку тарілку.
  7. На сковороду наливаємо олію. Нагріваємо. Мокрими руками формуємо котлети і відправляємо смажитися. З кожного боку котлети смажимо по 3-4 хвилини.
  8. Котлети викладаємо на тарілку.
  9. До цибулі та моркви додаємо томатний соус, сметану. Перемішуємо. Вливаємо в тарілку більшу частину соку кабачків. Перемішуємо.
  10. Беремо форму (деко) для випічки, дно змащуємо соусом (2-3 ст. ложки). Щільно викладаємо на деко котлети, зверху змащуємо їх соусом. Зверху викладаємо ще один шар котлет. Виливаємо на них весь соус. Щоб морква на дні не пригоріла, додамо 4-5 ст. ложки води.
  11. Накриваємо фольгою, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!