Зимові салати, які допоможуть позбутися зайвої ваги

Зимові салати, які допоможуть позбутися від зайвої ваги
Зимові салати, які допоможуть позбутися від зайвої ваги

Ми вибрали для вас смачні салати, які урізноманітнюють ваше меню і допоможуть схуднути. Додамо трохи класики, згадаємо бабусині рецепти і розбавимо все це чимось новим, смачним і незвичайним.

Спробуйте, це просто і дуже смачно!

Цитрусовий салат з куркою

Продукти:

  • 1 куряча грудка, нарізана кубиками;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 100 г нарізаної білокачаної капусти;
  • 100 г нарізаної червонокачанної капусти;
  • 1 морквина, нарізана тонкими смужками;
  • ½ чашки дрібно нарізаного дайкона;
  • зелена цибуля;
  • кінза.

Для заправки:

  • 1 ст. л. свіжого соку лайма;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. рибного соусу;
  • 1 ст. л. рисового оцту;
  • 1 ч. л. цукру;
  • ½ ч. л. оливкової олії;
  • 2 подрібнених зубчики часнику;
  • ½ гострого перчика.

Як готувати:

  1. Наріжте курячу грудку кубиками, посоліть, поперчіть, натріть подрібненим часником і залиште трохи постояти при кімнатній температурі.
  2. Розігріваєте сковороду, додаєте туди оливкову олію і обсмажте курку до золотистої скоринки. Якщо вас не влаштовує смажена грудка, можете її відварити.
  3. Готову грудку збризніть соком лайма і залишаєте остигати.
  4. Змішайте нарізану капусту, цибулю, дайкон, моркву і кінзу у великій мисці.
  5. Потім змішайте всі інгредієнти для салатної заправки, збийте блендером до однорідності
  6. Додаєте до салату смажену курячу грудку і заправку, добре все перемішують і подаєте на стіл.

Капустяно-яблучний салат з горіхами і родзинками

Продукти:

  • ½ качана савойської капусти;
  • ½ качана червоної капусти;
  • 1 велике яблуко;
  • ¼ червоної цибулини;
  • ½ чашки волоських горіхів;
  • ½ чашки родзинок.

Для заправки:

  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • ⅛ чайної ложки кайенского перцю;
  • ⅓ чашки знежиреного йогурту;
  • 2 чайні ложки сиропу агави або нейтрального меду;
  • сіль.

Як готувати:

  1. Тонко нарізаємо капусту і цибулю, яблука нарізати соломкою.
  2. Подрібнюємо горіхи, замочуємо в окропі родзинки. З
  3. Змішуємо всі інгредієнти для салату і залишаєте в мисці.
  4. В окремій піалі змішуємо всі інгредієнти для заправки до однорідного соусу.
  5. Заправляємо салат соусом, добре все перемішуємо і подаємо на стіл.

Салат з буряком і козячим сиром

Продукти:

  • 4 середні буряка;
  • ⅓ чашки волоських горіхів;
  • 3 столові ложки меду;
  • 300 г салатного міксу;
  • 60 г м’якого козячого сиру.

Для заправки:

  • ½ чашки апельсинового фрешу;
  • ¼ чашки бальзамічного оцту;
  • ½ чашки оливкової олії.

Як готувати:

1. Відварюємо буряк, очищаємо, залишаємо остигати, а потім нарізаємо тонкими кружечками.

2. Розігріваємо сковороду і підсушуємо на ній горіхи. Буквально через хвилину додаємо туди мед і перемішуємо, щоб горіхи повністю вкрилися медом.

3. Знімаємо сковороду з вогню і даємо горіхам трохи охолонути.

4. В окремій мисці змішуємо бальзамічний оцет з апельсиновим соком і оливковою олією, добре все перемішуємо.

5. Салат подається порційно. Перед подачею ділимо салатний мікс, буряк, горіхи і козячий сир на потрібну кількість порцій.

6. Викладаємо на тарілку спочатку подушку з салату, потім буряк, горіхи і буквально кілька шматочків козячого сиру.

7. Поливаємо зверху заправкою і подаємо на стіл.

Цитрусовий салат з розмарином і оливками

Продукти:

  • 4 невеликі гілочки розмарину;
  • 10 маслин без кісточок;
  • 6 апельсинів;
  • 6 мандаринів;
  • сіль і чорний перець;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Як готувати:

  1. Розігріваємо на сковороді оливкове масло і смажимо на ньому гілочки розмарину буквально 30 секунд або до того моменту, коли вони стануть хрусткими.
  2. Знімаємо їх з вогню, акуратно видаляємо надлишки масла паперовим рушником, солимо.
  3. В олію додаємо маслини і смажимо їх 4 хвилини. Видаляємо надлишки олії і нарізаємо маслини на дрібні шматочки.
  4. Смажене листя розмарину очищаємо від гілок і подрібнюємо.
  5. Апельсини і мандарини очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями завтовшки 1 см.
  6. Викладаємо на тарілку, солимо й перчимо, скроплюємо оливковою олією, посипаємо зверху подрібненим розмарином і маслинами. Подаємо на стіл.

Зберігайте перевірені рецепти і обов`язково потіште смакотою рідних!

За матеріалами

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!