
Ми вибрали для вас смачні салати, які урізноманітнюють ваше меню і допоможуть схуднути. Додамо трохи класики, згадаємо бабусині рецепти і розбавимо все це чимось новим, смачним і незвичайним.
Спробуйте, це просто і дуже смачно!
Цитрусовий салат з куркою
Продукти:
- 1 куряча грудка, нарізана кубиками;
- 1 подрібнений зубчик часнику;
- 100 г нарізаної білокачаної капусти;
- 100 г нарізаної червонокачанної капусти;
- 1 морквина, нарізана тонкими смужками;
- ½ чашки дрібно нарізаного дайкона;
- зелена цибуля;
- кінза.
Для заправки:
- 1 ст. л. свіжого соку лайма;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ст. л. рибного соусу;
- 1 ст. л. рисового оцту;
- 1 ч. л. цукру;
- ½ ч. л. оливкової олії;
- 2 подрібнених зубчики часнику;
- ½ гострого перчика.
Як готувати:
- Наріжте курячу грудку кубиками, посоліть, поперчіть, натріть подрібненим часником і залиште трохи постояти при кімнатній температурі.
- Розігріваєте сковороду, додаєте туди оливкову олію і обсмажте курку до золотистої скоринки. Якщо вас не влаштовує смажена грудка, можете її відварити.
- Готову грудку збризніть соком лайма і залишаєте остигати.
- Змішайте нарізану капусту, цибулю, дайкон, моркву і кінзу у великій мисці.
- Потім змішайте всі інгредієнти для салатної заправки, збийте блендером до однорідності
- Додаєте до салату смажену курячу грудку і заправку, добре все перемішують і подаєте на стіл.
Капустяно-яблучний салат з горіхами і родзинками
Продукти:
- ½ качана савойської капусти;
- ½ качана червоної капусти;
- 1 велике яблуко;
- ¼ червоної цибулини;
- ½ чашки волоських горіхів;
- ½ чашки родзинок.
Для заправки:
- 2 столові ложки яблучного оцту;
- ⅛ чайної ложки кайенского перцю;
- ⅓ чашки знежиреного йогурту;
- 2 чайні ложки сиропу агави або нейтрального меду;
- сіль.
Як готувати:
- Тонко нарізаємо капусту і цибулю, яблука нарізати соломкою.
- Подрібнюємо горіхи, замочуємо в окропі родзинки. З
- Змішуємо всі інгредієнти для салату і залишаєте в мисці.
- В окремій піалі змішуємо всі інгредієнти для заправки до однорідного соусу.
- Заправляємо салат соусом, добре все перемішуємо і подаємо на стіл.
Салат з буряком і козячим сиром
Продукти:
- 4 середні буряка;
- ⅓ чашки волоських горіхів;
- 3 столові ложки меду;
- 300 г салатного міксу;
- 60 г м’якого козячого сиру.
Для заправки:
- ½ чашки апельсинового фрешу;
- ¼ чашки бальзамічного оцту;
- ½ чашки оливкової олії.
Як готувати:
1. Відварюємо буряк, очищаємо, залишаємо остигати, а потім нарізаємо тонкими кружечками.
2. Розігріваємо сковороду і підсушуємо на ній горіхи. Буквально через хвилину додаємо туди мед і перемішуємо, щоб горіхи повністю вкрилися медом.
3. Знімаємо сковороду з вогню і даємо горіхам трохи охолонути.
4. В окремій мисці змішуємо бальзамічний оцет з апельсиновим соком і оливковою олією, добре все перемішуємо.
5. Салат подається порційно. Перед подачею ділимо салатний мікс, буряк, горіхи і козячий сир на потрібну кількість порцій.
6. Викладаємо на тарілку спочатку подушку з салату, потім буряк, горіхи і буквально кілька шматочків козячого сиру.
7. Поливаємо зверху заправкою і подаємо на стіл.
Цитрусовий салат з розмарином і оливками
Продукти:
- 4 невеликі гілочки розмарину;
- 10 маслин без кісточок;
- 6 апельсинів;
- 6 мандаринів;
- сіль і чорний перець;
- 2 ст. л. оливкової олії.
Як готувати:
- Розігріваємо на сковороді оливкове масло і смажимо на ньому гілочки розмарину буквально 30 секунд або до того моменту, коли вони стануть хрусткими.
- Знімаємо їх з вогню, акуратно видаляємо надлишки масла паперовим рушником, солимо.
- В олію додаємо маслини і смажимо їх 4 хвилини. Видаляємо надлишки олії і нарізаємо маслини на дрібні шматочки.
- Смажене листя розмарину очищаємо від гілок і подрібнюємо.
- Апельсини і мандарини очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями завтовшки 1 см.
- Викладаємо на тарілку, солимо й перчимо, скроплюємо оливковою олією, посипаємо зверху подрібненим розмарином і маслинами. Подаємо на стіл.
Зберігайте перевірені рецепти і обов`язково потіште смакотою рідних!