інгредієнти:
- фарш – 400 г;
- цибуля – 2 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- гречка – 1 скл.;
- борошно – 1 ст.л.;
- соус томатний – 300 мл;
- сіль, перець – за смаком.
Рецепт приготування:
- Відварюємо гречку, даємо охолонути і відмірюємо 1 склянку (можна дати трохи більше).
- Фарш змішуємо з гречкою, яйцем, солимо і перчимо до смаку. Можна додати будь-які спеції. Формуємо котлети і злегка обсмажуємо на сковороді, перекладаємо в форму.
- Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо, вливаємо томатний соус, додаємо сіль, перець, спеції, трохи цукру, рубану зелень, борошно, все змішуємо і тушкуємо соус 3 – 4 хвилини.
- Заливаємо гречаники соусом і ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо їх протягом 20-25 хвилин.