10 нових святкових салатів, від яких гості будуть в захваті

Смачні салати — це традиційні вінегрет, олів’є, оселедець під шубою. Однак вони загальновідомі, звичні і нікого не здивують. Так чим же новеньким пригостити рідних і друзів? Пропонуємо рецепти дуже смачних і простих у приготуванні салатів. Ваші гості будуть в захваті!

1. Салат з курячої грудки з апельсинами

Продукти:

  • 300 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 апельсин;
  • 1 пучок листового салату або салатного суміші;
  • 3 ст. л. кукурудзи;
  • сіль за смаком;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Як готувати:

  1. Куряче філе відваріть до готовності.
  2.  Остудіть і наріжте невеликими шматочками, цибулю – півкільцями.
  3. Апельсин розберіть на часточки і очистіть від плівки. Салат нарвіть руками.
  4. Змішайте цибулю, кукурудзу, куряче філе і апельсини.
  5.  Посоліть, заправте олією і перемішайте.

2. Салат з фетою і помідорами

Продукти:

  • 1 зубчик часнику;
  • 5 г перцю чилі;
  • 60 мл винного оцту;
  • 2 ст. л.  води;
  • 1-2 щіпки цукру;
  • 1 щіпка суміші італійських трав;
  • 400 г сиру фета;
  • 200 г помідорів;
  • 140 мл оливкової олії;
  • 200 г листового салату;
  • 150 г маслин;
  • сіль;
  • чорний перець.

Як готувати:

  1. Часник і чилі подрібніть. Змішайте  з оцтом, водою, цукром і травами.
  2. Доведіть до кипіння на невеликому вогні, остудіть.
  3. Сир наріжте невеликими кубиками, помідори – четвертинками.
  4. Залийте фету маринадом, додайте 120 мл олії, перемішайте і залиште в холодильнику на 2 години.
  5. З’єднайте листя салату з помідорами, сиром і маслинами.
  6. Полийте маринадом від сиру і оливковою олією, посоліть і поперчіть.

3. Салат «Маки» з куркою і печерицями

Продукти:

  • 300 г курячого філе;
  • 100 г маринованих шампіньйонів;
  • 1 невелика цибулина;
  • 4-5 помідорів;
  • 100 г твердого сиру;
  • майонез – до смаку;
  • 3 маслини;
  • 4-5 гілочок кропу;
  • ½ чайної ложки маку.

Як готувати:

  1. Філе відваріть до готовності.
  2. Філе, гриби, цибулю і помідори наріжте невеликими шматочкам.
  3. Два помідори, що залишилися,  – тонкими скибочками.
  4. Сир натріть на середній тертці.
  5. Викладайте шарами курку, цибулю, шампіньйони, шматочки помідорів.
  6. Після кожного робіть сіточку з майонезу.
  7. Зверху посипте сиром і викладіть маки з томатних шматочків, прикрасьте кропом, маслинами і маком.

4. Салат з восьминогами і овочами

     Продукти:

  • 300 г консервованих або варених восьминогів;
  • 1-2 помідори;
  • 1 огірок;
  • 1 болгарський перець (можна замінити на моркву);
  • 1 невеликий пучок салату;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець.

Як готувати:
1. Восьминогів і овочі поріжте середніми шматочками.

2. Перемішайте і викладіть на тарілку з листям салату.

2. Полийте олією, посоліть і поперчіть.

5. Салат «Качан кукурудзи» з яйцями і сиром

Продукти:

  • 3 яйця;
  • 150 г оливок;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 180 г консервованої кукурудзи;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець – за смаком;
  • майонез – до смаку;
  •  зелена цибуля.

Як готувати:

  1. Яйця відваріть. Остудіть і наріжте невеликими шматочками, оливки – четвертинками.
  2. Сир натріть на грубій тертці.
  3. Часник пропустіть через прес. Кукурудзу змішайте з яйцями, оливками і сиром.
  4. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.
  5. Викладіть салат на тарілку.
  6. Зверху змастіть майонезом, прикрасьте  кукурудзою і зеленою цибулею.

6. Салат з курки і овочів з кунжутом

Продукти:

  • 400 г курячого філе;
  • 1 болгарський перець;
  • 300 г помідорів;
  • ⅓ чайної ложки солі;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 пучок листового салату;
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 1 столова ложка кунжуту.

Як готувати:

 

  1. Курку наріжте скибочками завтовшки півсантиметра або трохи більше, болгарський перець – середніми шматочками, помідори – половинками або четвертинками.
  2. Філе посоліть, поперчіть, залийте соєвим соусом і залиште в холодильнику на 15-20 хвилин.
  3. У сковороді розігрійте масло і обсмажте курку приблизно за 5-6 хвилин з кожного боку.
  4. Після за 2-3 хвилини обсмажте болгарський перець на тій олії.
  5. Викладіть курку, помідори і перець на листя салату.
  6. Полийте бальзамічним оцтом і посипте кунжутом.

7. Салат «Гіацинти» з ковбасою і капустою

Продукти:

  • 3 яйця;
  • 100 г плавленого або напівтверді сиру;
  • 120 г напівкопченої ковбаси;
  • 1 зубчик часнику;
  • 350 г червонокачанної капусти;
  • 100 мл води;
  • сіль за смаком;
  • 3-4 ст. л.  майонезу;
  • 20 г моркви;
  • зеленої цибулі.

Як готувати:

  1. Яйця відварити круто за 10 хвилин.
  2. Білки і сир натріть на крупній тертці, жовтки – на дрібній.
  3. Ковбасу наріжте невеликими шматочками.
  4. Часник пропустіть через прес.
  5. Капусту наріжте. Приблизно жменю подрібніть блендером, залийте водою на пару хвилин, після процідіть.
  6. Частину капусти, що залишилася, розімніть з сіллю і перемішайте з часником.
  7. Білки залийте рідиною з капусти і залиште на 30 хвилин.
  8. Викладіть шари з капусти, сиру і ковбаси. Кожен змащуйте майонезом або робіть сіточку з нього.
  9. Зверху посипте дрібно натертими жовтками.
  10. Проставте салат в холодильник на півгодини. Викладіть зверху квіти з білків, з цибулі  зробіть стебла, а з моркви – бант.

8. Салат з курячої печінки з грейпфрутом

Продукти:

  • 350 г курячої печінки;
  • 2 ст. л.  соєвого соусу;
  • 1½ ст. л.  оливкової олії;
  • 1 щіпка меленого чорного перцю;
  • 1 гілочка розмарину;
  • 1 ст. л. кунжутної олії;
  • 1 ч .л.  кунжуту;
  • 1 грейпфрут;
  • ⅓ апельсина;
  • 100 г листової салатної суміші.

Як готувати:

  1. Курячу печінку наріжте середніми шматочками. Залийте маринадом з 1 столової ложки соєвого соусу, ½ столової ложки оливкової олії, перцю і розмарину. Залиште в холодильнику на 15-20 хвилин.
  2. Обсмажте в сковороді на середньому вогні приблизно за 4-7 хвилин.
  3. Для заправки з’єднайте по столовій ложці оливкової і кунжутної олії, що залишилася, соєвий соус і кунжут.
  4. Грейпфрут і апельсин розберіть на часточки і зніміть з них прозору плівку.
  5. Викладіть на тарілку салатну суміш, поверх неї – печінку і цитрус.
  6. Полийте заправкою.

9. Салат з червоною рибою і креветками

Продукти:

  • 2 яйця;
  • 300 г очищених креветок;
  • 100 г маслин;
  • 200 г слабосоленої червоної риби;
  • 100 г твердого сиру;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець – за смаком;
  • майонез – до смаку;
  • лимонний сік – за смаком;
  • 1 невеликий пучок салату;
  • 1-2 столові ложки червоної ікри.

Як готувати:

  1. Яйця відварити круто за 10 хвилин, креветки – до готовності.
  2. Наріжте креветки і маслини невеликими шматочками, рибу – тонкими пластами.
  3. Сир і яйця натріть на крупній тертці.
  4. Змішайте креветки з сиром, яйцями і маслинами.
  5. Посоліть, поперчіть, заправте майонезом і лимонним соком.
  6. Викладіть суміш на листя салату, зверху накрийте рибою.
  7. За бажанням прикрасьте червоною ікрою.

10. Салат «Малахітовий браслет» з яблуком і ківі

Продукти:

  • 4 яйця;
  • 400 г філе курячої грудки;
  • 1 морква;
  • 1 яблуко;
  • 4 ківі;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 150 г майонезу.

Як готувати:

  1. Яйця відваріть круто за 10 хвилин, курячу грудку і морква – до готовності.
  2. Наріжте філе, яблуко і 2 ківі невеликими шматочками, інші плоди – тонкими скибочками.
  3. Яблуко полийте лимонним соком.
  4. Яйця і моркву натріть на крупній тертці, сир – на середній.
  5. Часник пропустіть через прес і змішайте з майонезом.
  6. У центр  тарілки поставте склянку і викладайте навколо нього шарами курку з ківі, морква, яйця і яблуко.
  7. Кожен шар змащуйте майонезом або наносіть сіточку з нього.
  8. Заберіть стакан. Посипте салат сиром і прикрасьте скибочками ківі.
  9. Перед подачею на стіл залиште в холодильнику на пару годин.

За матеріалами

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!