3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий

Всі три креми смачні, і всі улюблені. Так що і не питайте який краще. 🙂

Горіховий крем:

  • 300 г сметани
  • 200 г горіхів
  • 100-150 г цукрової пудри

Збити сметану з цукровою пудрою. Додати подрібнені горіхи. Перемішати.

3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий
3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий

Манний крем:

  • 250 мл молока
  • 2 ст.л. манки
  • 125 г масла
  • 100 г коричневого цукру

Зварити манку в молоці. Остудити.
Розтерти масло з цукром. Додати манку. Добре перемішати.

3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий
3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий

Маковий крем:

  • 100 г маку
  • 100 молока
  • 75 г масла
  • 100 г цукру

Мак залити 1 л води, довести до кипіння і варити пару хвилин.
Зцідити воду. Залити молоком і проварити пару хвилин.
Пропустити через м’ясорубку.
Масло розтерти з цукром.
Додати мак. Перемішати.

3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий
3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий

Коржі з житнього борошна, горіховий крем та шоколад – дуже смачне поєднання 🙂

Коржі з пшеничного борошна, маковий, горіховий і манний крем – торт вийшов також дуже смачним 🙂

Джерело