Торти без випічки дуже прості у приготуванні, а за смаком нітрохи не гірше класичних. Пропонуємо рецепт чудового кокосово-шоколадного десерту з чотирьох шарів. Основа виконана з подрібненого шоколадного печива, далі йдуть два вершкових шару — один з кокосом, інший – з горіховою пастою. Четвертий, завершальний шар, — чудовий ганаш з темного шоколаду.
Всі, хто любить вершковий сир і шоколад, неодмінно оцінить таке кулінарне творіння.
Для основи:
- 100 г шоколадного печива;
- 20 г какао-порошку;
- 20 г розтопленого масла;
- дві столові ложки розтопленого молока.
Для першого вершкового шару:
- 250 г вершкового сиру;
- 100 кокосової стружки;
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Для другого вершкового шару:
- 250 г вершкового сиру;
- 1 ст. л. горіхової пасти.
Для шоколадної глазурі:
- 50 г темного шоколаду;
- 50 г свіжих рідких вершків.
Як готувати:
- Печиво подрібнюємо в міксері, викладаємо в миску, додаємо какао-порошок, топлене масло і молоко.
- Перемішуємо до отримання однорідної маси. Подрібнити печиво можна іншим способом: помістити його в поліетиленовий пакет із застібкою і розкачати качалкою.
- Беремо круглу роз’ємну форму діаметром 22 см. Перекладаємо в неї основу для торта, добре утрамбовуємо і ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Якщо потрібно прискорити процес застигання основи, можна поставити в морозильну камеру на півгодини.
- У миску викладаємо вершковий сир, стружку кокоса і цукрову пудру. Інгредієнти збиваємо до отримання пінистого крему.
- Викладаємо його в форму, рівномірно розподіляємо по основі для торта, і розрівнюємо.
- Для другого шару змішуємо в мисці вершковий сир з горіховою пастою.
- Викладаємо крем у форму, розрівнюємо лопаткою.
- У миску виливаємо рідкі вершки, додаємо подрібнений шоколад.
- Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі. Виливаємо шоколадний ганаш на торт і розрівнюємо. Важлива умова для приготування ганаша — дуже свіжі вершки.
- Ставимо торт в холодильник, де він повинен простояти не менше двох годин. Потім можна дістати, розрізати і подавати до чаю.
Чим замінити інгредієнти
Шоколад для ганаша може бути не тільки темним, а й молочним, і навіть білим. Замість кокосової стружки допустимо взяти мигдалеве борошно. Вершковий сир можна використовувати будь-який.
Торт потрібно зберігати в холодильнику не довше двох-трьох днів в герметичному контейнері або під харчовою плівкою.
Десерт виходить дуже смачним, і виглядає ефектно. Тому його сміливо можна подавати на святковий стіл!