4 шари з різними смаками і жоден з них не потрібно випікати: рецепт простого тортика

4 шари з різними смаками і жоден з них не потрібно випікати: рецепт простого тортика
4 шари з різними смаками і жоден з них не потрібно випікати: рецепт простого тортика

Торти без випічки дуже  прості у  приготуванні, а за смаком нітрохи не гірше класичних. Пропонуємо рецепт чудового кокосово-шоколадного десерту з чотирьох шарів. Основа виконана з подрібненого шоколадного печива, далі йдуть два вершкових шару — один з кокосом, інший – з горіховою пастою. Четвертий, завершальний шар, — чудовий ганаш з темного шоколаду.

Всі, хто любить вершковий сир і шоколад, неодмінно оцінить таке кулінарне творіння.

Для основи:

  • 100 г шоколадного печива;
  • 20 г какао-порошку;
  • 20 г розтопленого масла;
  • дві столові ложки розтопленого молока.

Для першого вершкового шару:

  • 250 г вершкового сиру;
  • 100 кокосової стружки;
  • 2 ст. л. цукрової пудри.

Для другого вершкового шару:

  • 250 г вершкового сиру;
  • 1 ст. л.  горіхової пасти.

Для шоколадної глазурі:

  • 50 г темного шоколаду;
  • 50 г свіжих рідких вершків.

Як готувати:

  1. Печиво подрібнюємо в міксері, викладаємо в миску, додаємо какао-порошок, топлене масло і молоко.
  2. Перемішуємо до отримання однорідної маси. Подрібнити печиво можна іншим способом: помістити його в поліетиленовий пакет із застібкою і розкачати качалкою.
  3. Беремо круглу роз’ємну форму діаметром 22 см. Перекладаємо в неї основу для торта, добре утрамбовуємо і ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Якщо потрібно прискорити процес застигання основи, можна поставити в морозильну камеру на півгодини.
  4. У миску викладаємо вершковий сир, стружку кокоса і цукрову пудру. Інгредієнти збиваємо до отримання пінистого крему.
  5. Викладаємо його в форму, рівномірно розподіляємо по основі для торта, і розрівнюємо.
  6. Для другого шару змішуємо в мисці вершковий сир з горіховою пастою.
  7. Викладаємо крем у форму, розрівнюємо лопаткою.
  8. У миску виливаємо рідкі вершки, додаємо подрібнений шоколад.
  9. Розтоплюємо  шоколад в мікрохвильовій печі. Виливаємо шоколадний ганаш на торт і розрівнюємо. Важлива умова для приготування ганаша — дуже свіжі вершки.
  10. Ставимо торт в холодильник, де він повинен простояти не менше двох годин. Потім можна дістати, розрізати і подавати до чаю.

Чим замінити інгредієнти

Шоколад для ганаша може бути не тільки темним, а й молочним, і навіть білим. Замість кокосової стружки допустимо взяти мигдалеве борошно. Вершковий сир можна використовувати будь-який.

Торт потрібно зберігати в холодильнику не довше двох-трьох днів в герметичному контейнері або під харчовою плівкою.

Десерт виходить дуже смачним, і виглядає ефектно. Тому його сміливо можна подавати на святковий стіл!

За матеріалами.