fbpx

7 незвичайних страв з гречки для всієї родини

7 незвичайних страв з гречки для всієї родини
7 незвичайних страв з гречки для всієї родини

Гречана крупа корисна і дітям, і дорослим! Ділимося смачними рецептами!

ГРЕЧКА В ГОРЩИКАХ З ГРИБАМИ І СМЕТАНОЮ

Інгредієнти:

  • 12 ст. ложок гречки
  • 250 г печериць
  • 3 стол. ложки сметани
  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибулину
  • 2 лаврові листки
  • щіпку солі
  • 2 стол. ложки вершкового масла.

Дітям до 7 років не варто вживати в їжу ніяких грибів, крім печериць. Тому, якщо готуєте дітям, не замінюйте печериці на лісові гриби.

Приготування:

  1. На вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості.
  2. Додайте до цибулі нарізані гриби і смажте ще 5-7 хвилин.
  3. У мисці змішайте промиту гречку, сметану, видавлений часник, додайте гриби з цибулею. Посоліть.
  4. Поламайте лавровий лист на дрібні шматочки, також додайте до решти інгредієнтів.
  5. Викладіть в горщики, влийте води приблизно на 12 см вище, ніж гречка. Поставте в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готуйте при температурі 200 ° С.
ГРЕЧКА В ГОРЩИКАХ З ГРИБАМИ І СМЕТАНОЮ
ГРЕЧКА В ГОРЩИКАХ З ГРИБАМИ І СМЕТАНОЮ

Гречаники (гречані котлети). Готуємо страви на піст!

ГРЕЧАНІ  ОЛАДКИ “ХВИЛИНКА»

Інгредієнти:

  • 15 стол. ложок гречаної муки
  • 0,5 л кефіру
  • 1 чайн. ложку соди
  • 3 яйця
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти змішайте, розітріть грудочки і смажте до золотистої скоринки. Оладки, приготовані таким легким і швидким способом, виходять пишними і смачними.

ГРЕЧАНІ  ОЛАДКИ "ХВИЛИНКА»

Гречаний торт “ГРЕЧАНИК”

Інгредієнти:

  • 1 стакан гречаної крупи
  • 2 склянки молока
  • 2 яйця
  • 2 стол. ложки сметани
  • 200 г домашнього сиру
  • 1 ст.л. цукру
  • щіпку солі
  • масло і панірувальні сухарі для змащування форми
  • суміш з 1 сирого жовтка і 1 стол. ложки сметани для змащування пирога.

Приготування:

  1. Зваріть розсипчасту гречану кашу на молоці.
  2. Яйця змішайте з сиром, цукром, сметаною, посоліть і гарненько перемішайте.
  3. Додайте охолоджену кашу і знову перевішайте.
  4. Форму змастіть маслом і обсипте меленими сухарями. Викладіть рівним шаром отриману суміш, змастіть сметаною з жовтком і запечіть до утворення золотистої скоринки.

Гречаний пиріг "ГРЕЧАНИК"

ГРЕЧАНА ЗАПІКАНКА

Інгредієнти:

  • 1 стакан гречки
  • 100 мл натурального йогурту
  • 1 яйце
  • 60 г твердого сиру
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. У глибоку миску влийте йогурт, вбийте яйце, посоліть і поперчіть за смаком.
  2. Збийте за допомогою вінчика або виделки до однорідної маси, але не в піну.
  3. Гречку залийте яєчно-йогуртовою сумішшю.
  4. Сир натріть на тертці і посипте майбутню запіканку.
  5. Поставте форму в розігріту до 200 ° C духовку до рум’яного кольору, приблизно на 20 хвилин. Подавати в гарячому вигляді як самостійне блюдо або як гарнір.

ГРЕЧАНА ЗАПІКАНКА

ГРЕЧАНИКИ З М’ЯСОМ

Інгредієнти:

  • півкілограма нежирного м’яса
  • 2 яйця
  • 100 г гречки
  • 2 середні цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г томатної пасти
  • панірувальні сухарі
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Крупу ретельно промийте та відваріть в підсоленій воді.
  2. М’ясо пропустіть через м’ясорубку з додаванням половини цибулі і часнику.
  3. У фарш додайте спеції, яйця і перемішайте. Додайте відварену гречку і знову перемішайте.
  4. Сформуйте середні котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажте до золотистої скоринки на сковороді з маслом (близько 5 хвилин).
  5. Залишок цибулі обсмажте, потім додайте томатну пасту і викладіть котлети в сотейник, накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні 20-30 хвилин.
ГРЕЧАНИКИ З М'ЯСОМ
ГРЕЧАНИКИ З М’ЯСОМ

ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаної муки
  • 1 склянка пшеничної муки
  • 2,5 склянки води
  • 0,5 чайн. ложки соди
  • щіпка солі
  • лимонна кислота – на кінчику ножа
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. Змішайте борошно, додайте сіль, просійте і змішайте з водою і лимонною кислотою.
  2. В кінці замісу додайте соду, швидко перемішайте, дайте тісту піднятися.
  3. Випікайте млинці на розігрітій, змащеній олії пательні.