8 найкращих соусів до м’яса: прості рецепти

Рецепт №1

Складові:

  • 3 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 2 ст. л. води
  • 1 ст. л. виноградного оцту
  • кріп, базилік, петрушка

Приготування:

Зелень дрібно порубати, помідор нарізати на маленькі кубики, часник пропустити через прес. З’єднати всі інгредієнти і добре перемішати.

Рецепт №2

Складові:

  • 300 г замороженої або свіжої брусниці
  • 100 г замороженої або свіжої смородини
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. тертого імбиру

Приготування:

Ягоди подрібнити за допомогою блендера. У невеликій каструлі на повільному вогні варити ягоди і цукор, поки він не розчиниться і суміш не закипить. Після цього додати імбир і тримати на вогні ще 3 хвилини. Перед подачею остудити і можна додати кілька свіжих ягід брусниці або смородини. Соус підходить до червоного м’яса.

Рецепт №3

Складові:

  • 200 мл гранатового соку
  • 300 мл солодкого червоного вина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. крохмалю
  • базилік
  • чорний і червоний мелений перець за смаком

Приготування:

Змішати гранатовий сік і 200 мл вина. Часник пропустити через прес, базилік покришити. З’єднати ці інгредієнти, а також цукор, сіль і мелений перець в каструлі і поставити її на повільний вогонь.

Коли закипить, накрити кришкою і варити ще 20 хвилин. Потім додати крохмаль, розведений у залишках вина, і тримати до густоти. Подавати остиглим. Соус також добре поєднується з бараниною.

Рецепт № 4

Складові:

  • 100 г гірчиці
  • 150 г гіркого перцю
  • 300 г яблук
  • 300 г моркви
  • 300 г часнику
  • 400 г томатів
  • 500 г болгарського перцю
  • 200 мл 9-процентного оцту
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • петрушка
  • сіль

Приготування:

Це соус а-ля аджика, але без консервації. Солодкий і гіркий перець очистити від насіння. Яблука почистити, видалити серцевину. Помідори очистити від шкірки. Всі овочі пропустити через м’ясорубку. Потім додати до них томатну пасту, оцет, гірчицю, подрібнені часник і петрушку, посолити за смаком. Добре перемішати і дати настоятися кілька годин.

Рецепт №5

Складові:

  • 100 мл білого сухого вина
  • 200 г вершків жирністю 30%
  • 5 помідорів чері
  • половина цибулини
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • лимонний сік, сіль і перець за смаком

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до м’якості. Потім на сковороду влити вино і нарізані кубиками томати. Гасити 1-2 хвилини. Додати вершки, посолити, поперчити і приправити лимонним соком. Перемішати і уварювати до густоти. Коли соус охолоне, додати до нього рубану петрушку. Він хороший для рибних стейків на грилі і для курки.

Рецепт №6

Складові:

  • 1 кг сливи
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 5 зубчиків часнику
  • 0,5 ч. л. червоного меленого перцю
  • 0,5 ч. л. коріандру
  • свіжі кріп і кінза

Приготування:

Сливу помити, вийняти кісточки і пропустити через м’ясорубку. У каструлі або сотейнику з’єднати сливове пюре, цукор і сіль. Варити протягом 5 хвилин. Потім додати подрібнені часник і зелень, перець і коріандр. Коли закипить, зняти з вогню і дати охолонути. Соус підходить до шашлику зі свинини і баранини.

Пецепт №7

Складові:

  • 300 г сметани
  • 100 мл бульйону
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • зелень кропу і петрушки
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Борошно обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Потім влити на сковороду бульйон і тушкувати до загустіння. Після цього додати сметану, дрібно нарізану зелень, сіль і перець. Гасити ще 3 хвилини. Охолодити і подавати до шашлику з морепродуктів, риби або курки.

Рецепт №8

Складові:

  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 0,5 ч. л. сухої гірчиці
  • 0,5 ч. л. червоного меленого перцю

Приготування:

З’єднати всі інгредієнти і нагріти на повільному вогні до кипіння. Перед подачею остудити. Добре смакує до курки.

За матеріалами