8 РЕЦЕПТІВ ОВОЧЕВИХ СУПІВ, ЯКІ МОЖНА ГОТУВАТИ ЦІЛИЙ РІК

Коли кулінарна фантазія заходить в глухий кут, а сім’я вимагає чогось ріденького і гаряченького, не обов’язково вдаватися до класики і бігти готувати борщ. Адже сьогодні в інтернеті можна знайти сотні рецептів оригінальних, смачних, а головне – ситних та корисних супів.

Ідеальне поєднання овочів, круп і спецій роблять ці супи смачними, ароматними і дуже ситними.

СУП З БРОККОЛІ, КАРТОПЛЕЮ І ПАРМЕЗАНОМ

СУП З БРОККОЛІ, КАРТОПЛЕЮ І ПАРМЕЗАНОМ
СУП З БРОККОЛІ, КАРТОПЛЕЮ І ПАРМЕЗАНОМ

Інгредієнти:

  • 2 качана брокколі;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5-7 картоплин;
  • 1 400 мл води;
  • 3 овочевих або курячих бульйонні кубики;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 50 г тертого пармезану.

Спосіб приготування:

Брокколі розділіть на суцвіття. Очистіть стебла і наріжте невеликими кубиками. У каструлі або сотейнику розігрійте масло. Викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні.

Додайте подрібнений часник, стебла брокколі, кубики картоплі, воду, бульйонні кубики і спеції. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин, поки овочі не пом’якшають.

Половину супу перебийте в пюре в блендері і перелийте назад в каструлю. Викладіть суцвіття брокколі і варіть ще приблизно 5 хвилин. Додайте в суп пармезан і перемішайте.

СУП З ГОРОШКОМ І РИСОМ

СУП З ГОРОШКОМ І РИСОМ
СУП З ГОРОШКОМ І РИСОМ

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • сіль за смаком;
  •   ¼ чайної ложки паприки;
  •   3 зубчики часнику;
  •   1 500 мл води;
  •   3 овочевих бульйонні кубики;
  •   100 г бурого рису;
  •   150 г замороженого горошку.

Спосіб приготування:

У каструлі або сотейнику розігрійте олію на середньому вогні. Викладіть дрібно нарізану цибулю, додайте сіль і паприку і обсмажуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте подрібнений часник і перемішайте.

Влийте воду, додайте бульйонні кубики і рис і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 35-40 хвилин, поки рис не стане м’яким. Викладіть горошок і готуйте ще кілька хвилин. При необхідності приправте спеціями.

ТОМАТНИЙ СУП З БРОККОЛІ, КАПУСТОЮ І СТРУЧКОВОЮ КВАСОЛЕЮ

ТОМАТНИЙ СУП З БРОККОЛІ, КАПУСТОЮ І СТРУЧКОВОЮ КВАСОЛЕЮ
ТОМАТНИЙ СУП З БРОККОЛІ, КАПУСТОЮ І СТРУЧКОВОЮ КВАСОЛЕЮ

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки рослинної олії;
  •   1 цибулина;
  •   2 зубчики часнику;
  •   ½ невеликої капустини;
  •   2 моркви;
  •   350 г заморожених або свіжих суцвіть броколі;
  •   150 г замороженої або свіжої стручкової квасолі;
  •   сіль за смаком;
  •   1 чайна ложка паприки;
  •   800 г томатної пасти;
  •   900 мл води;
  •   2 овочевих або курячих бульйонні кубики.

Спосіб приготування:

У сотейнику або каструлі розігрійте олію і трохи підсмажте подрібнені цибулю і часник на середньому вогні. Додайте посічену капусту, нарізану кружечками моркву, броколі, квасолю, спеції, томатну пасту, воду і бульйонні кубики.

Перемішайте і доведіть до кипіння. Потім варіть ще 20-30 хвилин, поки овочі не розм’якшаться.

КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ
КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

Інгредієнти:

  • 1 великий качан цвітної капусти;
  •   1½ столової ложки вершкового масла;
  •   1 столова ложка оливкової олії;
  •   1 картоплина;
  •   1 цибулина;
  •   1,2 л курячого або овочевого бульйону;
  •   400 мл молока;
  •   сіль за смаком;
  •   100 мл жирних вершків;
  •   трохи меленого чорного перцю;
  •   кілька пір’їн зеленої цибулі.

Спосіб приготування:

Розріжте цвітну капусту на суцвіття, видаливши качан. Розігрійте масло в сотейнику і викладіть туди капусту, кубики картоплі і подрібнену цибулю. Підсмажуйте овочі на слабкому вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Влийте бульйон і доведіть до кипіння. Додайте молоко і сіль і готуйте без кришки ще 10-15 хвилин, поки овочі не размягчатся. Влийте вершки, перемішайте і збийте блендером до однорідної консистенції.

СУП З ЦУКІНІ, ШПИНАТОМ, КВАСОЛЕЮ І БІЛИМ ВИНОМ

СУП З ЦУКІНІ, ШПИНАТОМ, КВАСОЛЕЮ І БІЛИМ ВИНОМ
СУП З ЦУКІНІ, ШПИНАТОМ, КВАСОЛЕЮ І БІЛИМ ВИНОМ

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії;
  •   3 зубчики часнику;
  •   1 цибулина;
  •   1 морква;
  •   сіль за смаком;
  •   мелений чорний перець – за смаком;
  •   200 мл сухого білого вина;
  •   900 мл води;
  •   2 овочевих бульйонні кубики;
  •   300 г консервованої білої квасолі;
  •   ½ невеликого цукіні;
  •   300 г замороженого або свіжого горошку;
  •   150 г шпинату;
  •   100 г тертого пармезану.

Спосіб приготування:

Розігрійте олію в каструлі або сотейнику на середньому вогні. Обсмажуйте на ньому подрібнені часник і цибулю протягом кількох хвилин, періодично помішуючи. Викладіть до овочів кубики моркви, приправте сіллю і перцем і готуйте ще 2 хвилини.

Влийте вино і воду, додайте бульйонні кубики і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин. Злийте з квасолі рідину. Цукіні наріжте тонкими кружечками і розріжте їх навпіл. Викладіть в суп ці інгредієнти і варіть близько 5 хвилин, поки цукіні не розм’якшиться. Додайте горошок, шпинат і сир і варіть ще 3-5 хвилин.

ГУСТИЙ СУП З БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ПОМІДОРАМИ, НУТОМ І РИСОМ

ГУСТИЙ СУП З БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ПОМІДОРАМИ, НУТОМ І РИСОМ
ГУСТИЙ СУП З БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ПОМІДОРАМИ, НУТОМ І РИСОМ

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії;
  •   1 цибулина;
  •   2 зубчики часнику;
  •   2 болгарських перці;
  •   ½ чайної ложки приправи «Італійські трави»;
  •   1 чайна ложка сушеного орегано;
  •   ½ чайної ложки паприки;
  •   сіль за смаком;
  •   мелений чорний перець – за смаком;
  •   2-3 помідора;
  •   300 г консервованого нуту;
  •   2 столові ложки томатної пасти;
  •   1 200 мл води;
  •   2 овочевих бульйонні кубики;
  •   100 г рису;
  •   ¼ пучка петрушки;
  •   трохи тертого пармезану.

Спосіб приготування:

У каструлі або сотейнику розігрійте олію. Викладіть подрібнені цибулю і часник і обсмажуйте на помірному вогні близько 5 хвилин. Додайте нарізаний кубиками перець і спеції і готуйте ще 3-4 хвилини, періодично помішуючи.

Очистіть помідори і наріжте їх кубиками. Додайте до овочів помідори, нут, попередньо зливши зайву рідину, томатну пасту, воду і бульйонні кубики. Доведіть до кипіння на середньому вогні, зменшіть і варіть ще 20 хвилин.

В окремій каструлі відваріть рис. Злийте з нього воду і перекладіть в суп. Перемішайте і готуйте ще декілька хвилин. Додайте подрібнене листя петрушки. Перед подачею суп можна посипати пармезаном.

КРЕМ-СУП З ПЕЧЕРИЦЯМИ ТА КАРТОПЛЕЮ

КРЕМ-СУП З ПЕЧЕРИЦЯМИ ТА КАРТОПЛЕЮ
КРЕМ-СУП З ПЕЧЕРИЦЯМИ ТА КАРТОПЛЕЮ

Інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  •   2 столові ложки рослинної олії;
  •   300 г печериць;
  •   2 цибулини;
  •   500 мл вершків середньої жирності;
  •   сіль за смаком;
  •   мелений чорний перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Відваріть картоплю. Розігрійте на сковороді олію і смажте подрібнену цибулю протягом декількох хвилин. Потім додайте тонко нарізані печериці і смажте ще кілька хвилин, періодично помішуючи.

Злийте з вареної картоплі воду, але не виливайте. Викладіть в каструлю з картоплею цибулю і гриби, додайте вершки і спеції. Збийте суп блендером. Якщо він здасться вам занадто густим, додайте трохи води, в якій варилася картопля.

ТОМАТНИЙ СУП З ПЕРЦЕМ

ТОМАТНИЙ СУП З ПЕРЦЕМ
ТОМАТНИЙ СУП З ПЕРЦЕМ

Інгредієнти:

  • 100 мл оливкової олії;
  •   1 цибулина;
  •   2 червоних перці чилі;
  •   8 червоних болгарських перців;
  •   8 помідорів;
  •   1 500 мл води;
  •   3 овочевих бульйонні кубики;
  •   сіль за смаком;
  •   мелений чорний перець – за смаком;
  •   кілька гілочок петрушки.

Спосіб приготування:

Розігрійте олію в каструлі або сотейнику на середньому вогні. Викладіть кубики цибулі і дрібно нарізаний чилі. Обсмажуйте близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте очищений і нарізаний кубиками болгарський перець і готуйте ще 5 хвилин. Потім викладіть кубики очищених помідорів і готуйте, періодично помішуючи, поки вони не розм’якшаться.

Влийте воду, додайте бульйонний кубик і спеції. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин. Перед подачею прикрасьте суп петрушкою.

Джерело