9 смачних і простих рецептів домашнього морозива для дітей

9 смачних і простих рецептів домашнього морозива для дітей
9 смачних і простих рецептів домашнього морозива для дітей

Діти люблять поласувати морозивом, але купуючи дитині цей десерт в магазині, ви не можете бути впевнені, чи корисний цей продукт, що в його складі, і тд.

Пропонуємо вам 9 рецептів домашнього морозива, яке готується дуже швидко, до того ж натуральне і навіть корисне!

ЧОРНИЧНЕ МОРОЗИВО

Складові:

  • 4 жовтки
  • 500 мл жирних вершків (від 20%)
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. цукру
  • 100-150 г чорниці (можна більше)
  • 150 г згущеного молока

Приготування:

  1. За допомогою вінчика перемішайте яєчні жовтки з крохмалем і цукром.
  2. Вилийте половину обсягу вершків в невелику каструльку, закип’ятіть і влийте тонкою цівкою до жовтків, весь час помішуючи. З’єднайте з іншими вершками і варіть до загустіння на повільному вогні, щоб суміш не кипіла. Потім остудіть отриманий крем.
  3. Чорницю розділіть на 2 порції. Одну частину розімніть вилкою, другу перетріть в блендері. Додайте ягоди і згущене молоко в крем, перемішайте. Заморожуйте морозиво в невеликих формах, щоб перед подачею дати йому трохи відтанути.
ЧОРНИЧНЕ МОРОЗИВО
ЧОРНИЧНЕ МОРОЗИВО

ПОЛУНИЧНЕ МОРОЗИВО НА ОСНОВІ ЙОГУРТУ

Складові:

  • 150 г полуниці
  • 200 г згущеного молока
  • 500 г грецького йогурту без добавок
  • 1% жирності

Приготування:

  1. Полуницю розділіть на 2 порції. Одну наріжте шматочками, а другу подрібніть в блендері до пюре.
  2. У глибокій ємності змішайте полуничне пюре, згущене молоко і йогурт. Перемішайте і додайте шматочки полуниці. Перекладіть масу в форму або контейнер з кришкою і поставте на ніч у холодильник. Перемішувати таке морозиво не потрібно, так як в йогурті і згущеному молоці немає води, тому кристали води не будуть утворюватися.
  3. Перед подачею дайте морозиву трохи підтанути.
ПОЛУНИЧНЕ МОРОЗИВО НА ОСНОВІ ЙОГУРТУ
ПОЛУНИЧНЕ МОРОЗИВО НА ОСНОВІ ЙОГУРТУ

ЯГІДНЕ МОРОЗИВО

Складові:

  • 150 г свіжої або замороженої полуниці
  • 150 г смородини
  • 3 персика
  • 1 банан
  • 3 ст. л. цукру

Приготування:

  1. Очистіть банан, розріжте його на частини і покладіть в морозилку на годину. Персики почистіть від шкірки і поріжте на шматочки.
  2. Ягоди помістіть в чашу блендера і перетріть в пюре. Додайте цукор і заморожені банани, знову подрібніть. Потім додайте шматочки перчика і акуратно перемішайте. Заморожувати персики не потрібно, вони додадуть морозиву м’якість.
  3. Готову масу перекладіть у форму і заморозьте на ніч.
ЯГІДНЕ МОРОЗИВО
ЯГІДНЕ МОРОЗИВО

БАНАНОВЕ МОРОЗИВО

Складові:

  • 2 банана
  • 100 мл 10% вершків (йогурт, молоко, кокосове молоко)
  • мед, горіхи, фрукти, ягоди за бажанням

Приготування:

  1. Очистіть банани, наріжте їх на шматочки і заморозьте. Після заморозки подрібніть крижані банани в блендері до пюре. Додайте в нього вершки (молоко або йогурт), перемішайте.
  2. Перекладіть масу в контейнер і поставте в морозилку. Подавати десерт можна, посипавши шоколадною стружкою або горішками.
БАНАНОВЕ МОРОЗИВО
БАНАНОВЕ МОРОЗИВО

КОКОСОВЕ МОРОЗИВО З КІВІ

Складові:

  • 2 ст. л. насіння Чіа
  • 1 стакан кокосового молока
  • 1 стакан соєвого молока
  • 0, 5 ст. л. цукру
  • 3 ківі

Приготування:

  1. Ківі очистіть і поріжте на шматочки. Змішайте разом кокосове, соєве молоко, насіння Чіа і цукор.
  2. Покладіть нарізані ківі в форми для морозива, розподілити скибочки по стінках форми.
  3. Влийте молочну суміш у форми, вставте дерев’яні палички в ескімо. Заморожуйте не менше 4 годин.
КОКОСОВЕ МОРОЗИВО З КІВІ
КОКОСОВЕ МОРОЗИВО З КІВІ

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО

Складові:

  • 3 яєчних жовтки
  • 200 г чорного гіркого шоколаду 70%
  • 200 мл молока
  • 200 мл вершків 20%
  • 100 г цукру

Приготування:

  1. У невеликій каструлі з’єднайте молоко і вершки, доведіть суміш до кипіння, але не кип’ятіть. За цей час наріжте шоколад або натріть на тертці.
  2. 150 г шоколаду додайте в суміш і перемішайте, поки вона не перетвориться в «шоколадне молоко».
  3. Жовтки змішайте з цукром і в блендері збивайте їх до об’ємної однорідної маси. Влийте тонкою цівкою в цю суміш «шоколадне молоко».
  4. Отриману суміш знову перелийте в каструлю і на повільному вогні нагрійте до 80-85 ° С, повинен вийти густий шоколадний крем. Дрібно наріжте або потріть залишки шоколаду і додайте в охолоджений шоколадний крем. Перелийте масу в форму або судок з кришкою і поставте в морозилку, кожні пів години перемішуючи. Перед подачею дайте морозиву відтанути 10-15 хвилин.
ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО
ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО

ДОМАШНЄ ЙОГУРТОВЕ МОРОЗИВО

Складові:

  • 500 г бананів
  • 450 г натурального йогурту без добавок
  • 5 ст. л. цукрового (або ванільного) сиропу
  • ваніль, кориця

Приготування:

  1. Всі інгредієнти збийте в блендері, перекладіть в контейнер з кришкою і поставте в морозильну камеру на ніч.
  2. Перед подачею дайте морозиву трохи відтанути.
ДОМАШНЄ ЙОГУРТОВЕ МОРОЗИВО
ДОМАШНЄ ЙОГУРТОВЕ МОРОЗИВО

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З БАНАНОМ

Складові:

  • 2 ст. л. кокосового масла
  • 300 г молока
  • о, 5 чашки какао або Керобу
  • 1 банан
  • 0, 5 чашки фінікової пасти (або меду, кленового сиропу)
  • ваніль

Приготування:

  1. Фінікову пасту можна приготувати в блендері. Для цього візьміть жменю фініків без кісточок і трохи води, збийте на великій швидкості.
  2. Всі інгредієнти для морозива збийте в блендері, перекладіть у форму і поставте в морозилку на ніч.
  3. Кожні 30 хвилин діставайте морозиво і перемішуйте його до застигання. Перед подачею дайте відтанути хвилин 15.
ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З БАНАНОМ
ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З БАНАНОМ

ЯГІДНЕ МОРОЗИВО З ШОКОЛАДНОЮ ГЛАЗУР’Ю

Складові:

  • 1 стакан подрібненої на шматочки полуниці
  • 1,5 склянки полуничного йогута
  • 6 ст. л. молока
  • 0, 5 ч. Л. ваніліну
  • 0, 5 склянки шоколаду
  • 1 ст. л. кокосової олії

Приготування:

  1. Таке морозиво зручно робити, якщо у вас вдома є спеціальні формочки для дитячого десерту.  Полуницю, йогурт, молоко і ваніль збийте в блендері в однорідну масу.
  2. У формочки для морозива покладіть шматочки полуниці, залийте отриманою сумішшю, вставте палички і заморожувати як мінімум 4 години.
  3. Для шоколадної глазурі розігрійте шоколад і кокосову олію на паровій бані і перемішайте. Дістаньте морозиво з форми і занурте в шоколадну глазур.
ЯГІДНЕ МОРОЗИВО З ШОКОЛАДНОЮ ГЛАЗУР'Ю
ЯГІДНЕ МОРОЗИВО З ШОКОЛАДНОЮ ГЛАЗУР’Ю

За матеріалами