
Готова страва з баклажанів за смаком дуже нагадує гриби, а в її приготуванні немає нічого складного. Смачно як в холодному, так і в гарячому вигляді!
Інгредієнти:
- баклажан – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1-2 зуб.
- сметана – 150 мл
- зелень – за смаком
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю і подрібніть її.
- Промийте баклажан, при бажанні очистіть і наріжте невеликими кубиками або соломкою.
- У невелику миску налийте води, злегка посоліть її і покладіть нарізані шматочки баклажана. Залиште їх у воді на півгодини.
- Сковороду збризніть олією і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Промийте шматочки баклажана, відіжміть зайву рідину і змішайте їх з цибулею на сковороді. Коли овочі трохи підрум’яняться, додайте сметану, подрібнений часник і перемішайте всі інгредієнти.
- Посоліть, поперчіть і тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин. Після цього посипте блюдо подрібненою зеленню і подавайте до столу.
Баклажани в сметані “Як гриби” — неймовірна смакота за 15 хвилин