Без духовки! Карамельний торт «Яблука на снігу» — ніжний десерт без випічки з сирним кремом

Без духовки! Карамельний торт «Яблука на снігу» — ніжний десерт без випічки з сирним кремом
Без духовки! Карамельний торт «Яблука на снігу» — ніжний десерт без випічки з сирним кремом

Інгредієнти:

Основа торта:

  • 150 г пісочного печива
  • 60 г вершкового масла
  • 2 ст. л. молока

Сирний крем:

  • 2 пачки сиру по 180 г
  • 250 г сметани
  • 60 г цукру
  • щіпка ваніліну
  • 10 г желатину + 2-3 ст. л. води

Фруктовий шар:

  • 2 яблука
  • 1 банан
  • 120 г цукру + 30 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 80 г сметани
  • 1 ч. л. желатину + 1-2 ст. л. гарячої води

Рецепт приготування:

    1. Подрібнити пісочне печиво в крихту. Додати розтоплене вершкове масло, молоко і перемішати. Пісочну масу рівномірно розподілити по формі.
    2. Дно і боки роз’ємної форми, в якій будете формувати торт, заздалегідь застелити пергаментним папером. Також можна використовувати кондитерське кільце.
    3. Банан і яблука нарізати дрібними кубиками. Щоб фрукти не потемніли, потрібно скропити їх лимонним соком.
    4. У сковорідку з товстим дном насипати цукор і влити воду. Варити карамель на середньому вогні. Коли цукор почне змінювати колір, можна перемішувати. Коли маса стане красивого бурштинового кольору, зменшити вогонь, додати вершкове масло і швидко перемішати.
    5. Потім в два прийоми додати сметану. Кожен раз перемішувати.
    6. У карамель додати яблука. Вони повинні стати м’якими, але при цьому тримати форму. Після цього з’єднати з бананами. Через півхвилини зняти з вогню і перекласти в миску.
    7. 1 ч. л. желатину залити гарячою водою, перемішати до однорідності. Потім відправити в карамельно-фруктову масу. Перемішати ще раз і залишити остигати до кімнатної температури.
    8. Для сирного крему потрібно желатин залити холодною водою і перемішати.
    9. Сир змішати зі сметаною, ваніліном і цукром. Перебити масу блендером.
    10. Набряклий желатин нагріти в мікрохвильовці, щоб він повністю розчинився, і з’єднати з сиром. Готовий сирний крем перелити на пісочну основу, а зверху викласти фрукти в карамелі. Поставити торт на кілька годин в холодильник.

Смачного!