Без молока, яєць та масла! Просто ідеальний ПІСНИЙ кекс до чаю!

Без молока, яєць та масла! Просто ідеальний ПІСНИЙ кекс до чаю!
Без молока, яєць та масла! Просто ідеальний ПІСНИЙ кекс до чаю!

Пісний апельсиновий кекс – смачна бюджетна випічка. У його складі немає ні яєць, ні вершкового масла, ні молока, але при цьому кекс виходить просто чудовим. Продукти для приготування знадобляться самі звичайні, за винятком апельсина.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 430 г
  • соняшникова олія – 100 мл
  • вода – 100 мл
  • оцет – 1 ч.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • цукор – 200 г
  • апельсин -1 шт.
  • кориця – дрібка
  • ізюм – 150 г

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте апельсин гарячою водою, а потім витріть насухо. На дрібній тертці натріть цедру з апельсина: тільки помаранчеву частину, намагаючись не захопити білий прошарок (він буде гірчити в готовій страві). Потім розріжте апельсин на дві частини і видавіть з нього сік: будь-яким зручним для вас способом.
  2. У глибоку миску всипте цукор і вилийте олію. Все добре перемішайте. Додайте цедру апельсина, воду, апельсиновий сік і розмішайте. Соду погасіть оцтом, вилийте в миску, до решти інгредієнтів.
  3. У цю суміш додайте просіяне борошно і корицю, замішайте тісто. Ізюм ретельно промийте і перемішайте з однією столовою ложкою борошна. Підготовлені таким чином родзинки відправте в тісто і перемішайте.
  4. Форму для кексу змастіть соняшниковою олією і злегка присипте борошном. У форму викладіть тісто, рівномірно його розподіліть.
  5. Відправте пісний апельсиновий кекс в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на одну годину.

Готовий кекс присипте цукровою пудрою.

Без молока, яєць та масла! Просто ідеальний ПІСНИЙ кекс до чаю!
Без молока, яєць та масла! Просто ідеальний ПІСНИЙ кекс до чаю!
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!