Борошно, масло + улюблені фрукти і 30 хвилин вашого часу! Найпростіший пиріг — Галета з фруктами

Борошно, масло + улюблені фрукти і 30 хвилин вашого часу! Найпростіший пиріг — Галета з фруктами
Борошно, масло + улюблені фрукти і 30 хвилин вашого часу! Найпростіший пиріг — Галета з фруктами

Галета з ягодами чи фруктами – це смачний вітамінний відкритий пиріг з фруктовою начинкою. В якості начинки підійдуть будь-які сезонні ягоди та фрукти.

Інгредієнти: 

  • борошно – 170 г
  • масло холодне – 120 г
  • вода холодна – 60 мл
  • сіль – щіпка
  • цукор – 5 г

Для начинки:

  • фрукти чи ягоди – на свій смак
  • цукор – 1 ст.л.
  • цукрова пудра – за бажанням (для посипки)

 

  • 2 жовтки для змащування бортиків
  • 1 ст.л. молока або води

Рецепт приготування:

  1. Борошно змішати з цукром та сіллю.
  2. В комбайні змішати борошно з маслом. Поступово додати холодну воду. Замісити тісто.
  3. Поставити тісто в холодильник на 30 хвилин.
  4. В цей час займися начинкою: фрукти або ягоди промити, за потреби нарізати.
  5. Тісто розділи на 2 частини і розкачай в коржі товщиною приблизно 3 мм.
  6. Переклади коржі на деко, змащене маслом або застелене папером для випічки.
  7. У центр коржа виклади фрукти чи ягоди, розподіляючи по поверхні і залишаючи по 2 см з країв. Посип начинку цукром. Можна додати або зменшити кількість цукру на свій розсуд.
  8. Вільні краї коржів загорни на начинку, формуючи бортики круглої галети.
  9. Борти галети змасти жовтками, розведеними у ложці молока або води.
  10. Відправити галету з фруктами в розігріту до 180 ° С духовку і випікати до золотистої скоринки приблизно 30-35 хвилин.
  11. Готова галета повинна охолонути. Посип її цукровою пудрою і подавай.
  12. Насолоджуйся ! 😉

    Борошно, масло + улюблені фрукти і 30 хвилин вашого часу! Найпростіший пиріг — Галета з фруктами
    Борошно, масло + улюблені фрукти і 30 хвилин вашого часу! Найпростіший пиріг — Галета з фруктами
 Підпишіться на Коліжанку в Telegram