
Галета з ягодами чи фруктами – це смачний вітамінний відкритий пиріг з фруктовою начинкою. В якості начинки підійдуть будь-які сезонні ягоди та фрукти.
Інгредієнти:
- борошно – 170 г
- масло холодне – 120 г
- вода холодна – 60 мл
- сіль – щіпка
- цукор – 5 г
Для начинки:
- фрукти чи ягоди – на свій смак
- цукор – 1 ст.л.
- цукрова пудра – за бажанням (для посипки)
- 2 жовтки для змащування бортиків
- 1 ст.л. молока або води
Рецепт приготування:
- Борошно змішати з цукром та сіллю.
- В комбайні змішати борошно з маслом. Поступово додати холодну воду. Замісити тісто.
- Поставити тісто в холодильник на 30 хвилин.
- В цей час займися начинкою: фрукти або ягоди промити, за потреби нарізати.
- Тісто розділи на 2 частини і розкачай в коржі товщиною приблизно 3 мм.
- Переклади коржі на деко, змащене маслом або застелене папером для випічки.
- У центр коржа виклади фрукти чи ягоди, розподіляючи по поверхні і залишаючи по 2 см з країв. Посип начинку цукром. Можна додати або зменшити кількість цукру на свій розсуд.
- Вільні краї коржів загорни на начинку, формуючи бортики круглої галети.
- Борти галети змасти жовтками, розведеними у ложці молока або води.
- Відправити галету з фруктами в розігріту до 180 ° С духовку і випікати до золотистої скоринки приблизно 30-35 хвилин.
- Готова галета повинна охолонути. Посип її цукровою пудрою і подавай.
- Насолоджуйся ! 😉
Борошно, масло + улюблені фрукти і 30 хвилин вашого часу! Найпростіший пиріг — Галета з фруктами