Булочки “Як пух”. З цього тіста можна пекти абсолютно все: піцу, пиріжки, булочки

Булочки “як пух”. З цього тіста можна пекти абсолютно все: піцу, пиріжки, булочки
Булочки “як пух”. З цього тіста можна пекти абсолютно все: піцу, пиріжки, булочки

Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;
  • борошно – 500-600 г;
  • сіль – 3/4 чайної ложки;
  • цукор – 100 г;
  • сухі дріжджі – 2 чайні ложки;
  • яйце;
  • столова ложка рослинної олії;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • ваніль за бажанням;
  • для змащення можете використовувати молоко або яйце.

Здобні булочки з дріжджового тіста – покроковий рецепт

  1. У тепле молоко додати сухі дріжджі, сіль, яйце. Перемішати.
  2. Потім додаємо рослинну олію і цукор. Додавайте потроху борошна і замішуйте тісто.
  3. Коли тісто практично вимісили, додайте тонкою цівкою розтоплене вершкове масло і продовжуйте вимішувати.
  4. Тісто має вийти не круте, досить м’яке, і при цьому не липнути до рук.
  5. Підготовлену ємність змастіть рослинною олією і викладіть туди тісто. Накрийте тісто кришкою або рушником і поставте в затишне тепле місце.
  6. Тісто має підійти в два-три рази. На це йде зазвичай близько години.
  7. Розкачайте тісто кілька разів, при цьому складаючи його конвертом.
  8. Тісто перекладіть назад в ємність і дайте підійти ще хвилин 15. Після чого можна буде зайнятися булочками.
  9. Розділіть тісто на 2 частини. З кожної частини скачайте ковбаску і розріжте її на 6-8 частин.
  10. Готові “колобки”, накрийте харчовою плівкою, нехай ще постоять на столі хвилин 20.
  11. Змастіть булочки (жовток+трохи молока).
  12. Відправте в розігріту духовку на 20-25 хвилин.