
Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.
Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.
Інгредієнти:
- картопля 6-7 шт.,
- цибулина,
- печериці 300 г,
- 2 зуб. часнику,
- сіль, перець,
- яйце,
- 1 ст.л.борошна,
- півсклянки сметани,
- 100 г твердого сиру.
Приготування:
- Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст.л. борошна.
- Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
- Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.Кожен дерун щедро змастити начинкою.
- Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
- Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.
- Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування. Смачного!