fbpx

Деруни по-особливому. Покроковий рецепт з фото

Деруни по-особливому. Покроковий рецепт з фото
Деруни по-особливому. Покроковий рецепт з фото

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.

Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться  для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.

Інгредієнти:

  • картопля 6-7 шт.,
  • цибулина,
  • печериці 300 г,
  • 2 зуб. часнику,
  • сіль, перець,
  • яйце,
  • 1 ст.л.борошна,
  • півсклянки сметани,
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст.л. борошна.
  2. Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
  3. Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.

    Кожен дерун щедро змастити начинкою.

  4. Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
  5. Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.
  6. Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування. Смачного!