Домашні рогалики з трьох інгредієнтів. До чаю саме те, що потрібно!

Домашні рогалики з трьох інгредієнтів
Домашні рогалики з трьох інгредієнтів

Ароматні рогалики з повидлом – улюблена випічка з дитинства. А готуються такі ласощі з простих та доступних продуктів. Для начинки можна використовувати повидло, джем, згущене молоко.

Для тіста:

  • 240 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 125 г вершкового масла або маргарину.

Як готувати:

  1. Охолоджуємо масло, воно має бути злегка підморожене.
  2. В миску насипаємо борошно, змішуємо зі сметаною і вершковим маслом, тертим на грубій тертці.
  3. Перемішуємо ложкою, щоб вийшли вологі грудочки.
  4. Збираємо грудочки в кулю, замотуємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Після закінчення відведеного часу дістаємо тісто і ділимо на 4 частини. Кожну розкачуємо в пласт товщиною приблизно 1 мм.
  6. Розділяємо пласт на 12 сегментів. Робимо невеликі надрізи і згортаємо рулетом. Ріжемо на невеличкі частини.
  7. Складаємо заготовки на пергамент і ставимо на 15 хвилин в холодильник. Якщо цього не зробити, рогалики не будуть розсипчастим.
  8. Випікаємо рогалики в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 20 хвилин до золотистого кольору.
  9. Коли рогалики остигнуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

Рогалики за цим рецептом вдаються завжди. Спробуйте і ви!

За матеріалами