
Ароматні рогалики з повидлом – улюблена випічка з дитинства. А готуються такі ласощі з простих та доступних продуктів. Для начинки можна використовувати повидло, джем, згущене молоко.
Для тіста:
- 240 г борошна;
- 100 г сметани;
- 125 г вершкового масла або маргарину.
Як готувати:
- Охолоджуємо масло, воно має бути злегка підморожене.
- В миску насипаємо борошно, змішуємо зі сметаною і вершковим маслом, тертим на грубій тертці.
- Перемішуємо ложкою, щоб вийшли вологі грудочки.
- Збираємо грудочки в кулю, замотуємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Після закінчення відведеного часу дістаємо тісто і ділимо на 4 частини. Кожну розкачуємо в пласт товщиною приблизно 1 мм.
- Розділяємо пласт на 12 сегментів. Робимо невеликі надрізи і згортаємо рулетом. Ріжемо на невеличкі частини.
- Складаємо заготовки на пергамент і ставимо на 15 хвилин в холодильник. Якщо цього не зробити, рогалики не будуть розсипчастим.
- Випікаємо рогалики в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 20 хвилин до золотистого кольору.
- Коли рогалики остигнуть, посипаємо їх цукровою пудрою.
Рогалики за цим рецептом вдаються завжди. Спробуйте і ви!