Домашній яблучний зефір — смачний, корисний та натуральний

Домашній яблучний зефір — смачний, корисний та натуральний
Домашній яблучний зефір — смачний, корисний та натуральний

Домашній зефір – це справжнє диво! Як в домашніх умовах приготувати зефір, який в рази перевищить магазинний!

Домашній зефір

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука кислого сорту – 500 г
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Цукор – 200 г
  • Вода – 70 мл
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Желатин – 25 г
  • Буряковий сік

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і викладаємо зрізом вниз на застелене пергаментом деко. Запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.

2. Желатин замочуємо в воді (2,5 ст.л.). Залишаємо на 15-20 хвилин. Потім розтоплюємо желатин на водяній бані, стежачи, щоб він сильно не нагрівся: желатин не можна доводити до кипіння!

3. Готові яблука перебиваємо блендером в пюре і перетираємо через сито. Додаємо ванільний цукор.

4. У сотейник наливаємо воду (70 мл) і насипаємо цукор. Ставимо сотейник на середній вогонь і варимо сироп, не помішуючи, до температури 118 градусів.

Щоб перевірити сироп на потрібну консистенцію, налийте в миску холодну воду і капніть в неї трохи сиропу. Потім спробуйте краплю, що згорнулася, на дотик: якщо вона м’яка і пружна, то сироп готовий

5. Яблучне пюре злегка збиваємо так, щоб воно трохи збільшилося в обсязі й наситилося повітрям.

6. Яєчний білок злегка збовтуємо і вливаємо половину в яблучне пюре. Збиваємо, поки маса не збільшиться в об’ємі й не побіліє. Потім додаємо білок, що залишився і продовжуємо збивати ще 5 хвилин.

7. У яблучно-яєчну масу починаємо вливати тонкою цівкою гарячий сироп, не перестаючи збивати. Збиваємо, поки маса не стане ледь теплою.

8. На цьому етапі вводимо розчинений желатин.

9. Ставимо суміш на баню і продовжуємо збивати, поки вона не загусне і не буде тримати форму.

10. Перекладаємо суміш у кондитерський мішок і відкидаємо на деко (або інший плоский предмет), застелене пергаментом, зефір.

11. Відправляємо зефір в прохолодне місце на 2 години, щоб він застиг.

12. Готовий зефір знімаємо з пергаменту, скріплюємо “трояндочки” між собою плоскою стороною і присипаємо сумішшю кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри.

Рецепт – smachno.ua

Фото – kashevarnya.com

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram