Домашнє морозиво без вершків і згущеного молока. 5 смачних та корисних рецептів

Домашнє морозиво без вершків і згущеного молока. 5 смачних та корисних рецептів
Домашнє морозиво без вершків і згущеного молока. 5 смачних та корисних рецептів

Складно знайти людину, яка б не любила морозиво, особливо влітку, особливо якісне. Тільки де його шукати, хороше морозиво? У тому, що в упаковках продається “хімія” з купою добавок сумніватися не доводиться – досить поглянути на склад. А як щодо морозива з йогурту ?

Давайте розбиратися, в чому різниця між звичним морозивом і морозивом із замороженого йогурту. По-перше, склад: в йогурті більше кальцію, пробіотиків, протеїну та інших корисних компонентів. По-друге, він менш калорійний.

Важлива доступність продукту. Йогурт обходиться дешевше і в покупці, і в приготуванні. І знайти його легше, ніж по-справжньому жирні вершки. Як і в рецепті морозива, вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. Пропонуємо 5 різних смаків.

Домашнє морозиво без вершків і згущеного молока. 5 смачних та корисних рецептів
Домашнє морозиво без вершків і згущеного молока. 5 смачних та корисних рецептів

Рецепт замороженого йогурту

  • 150 г йогурту
  • 2 ст. л. меду
  • 3 ст. л. лимонного соку

Вам знадобиться всього лише збити йогурт з медом та лимонним соком і поставити суміш в морозилку.

Полуничне морозиво з йогурту

Візьміть полуницю і йогурт в співвідношенні 50 на 50 (близько 70 г кожного продукту). Полуниця обов’язково повинна бути замороженою. Збийте її з йогуртом, медом (1 ст. л. З гіркою) і лимонним соком (1,5 ст. л.) До кремової консистенції. Готово! Залишилося тільки поставити в морозилку в формочці і заморозити (не менше 6 годин, а краще на всю ніч).

Полуничне морозиво з йогурту
Полуничне морозиво з йогурту

Морозиво з йогурту з тропічним смаком

Поєднання ананасів і кокоса підкорить любителів екзотики. Візьміть рівне співвідношення йогурту і заморожених шматочків ананаса (70 г кожного продукту) і збийте з медом (1 ст. Л.) і лимонним соком (1 повна чайна ложка). В ананасі досить кислинки, тому потрібно бути обережним.

Потім додайте трохи кокосової стружки. Холодний десерт готовий!

Морозиво з йогурту з тропічним смаком
Морозиво з йогурту з тропічним смаком

Шоколадно-бананове морозиво з йогурту

Візьміть 100 г заморожених шматочків банана, додайте до них 70 г йогурту, 1 ст. л. какао-порошку, 1 ст. л. меду і збийте в блендері до консистенції шоколадного мусу . Додавши крапельку ванільного екстракту, ви зробите морозиво ще більш м’яким і ароматним.

Шоколадно-бананове морозиво з йогурту
Шоколадно-бананове морозиво з йогурту

Морозиво з йогурту з манго і лаймом

Якщо вам пощастило знайти стигле манго, ви можете використати його, додавши в домашнє морозиво. Візьміть 100 г замороженої м’якоті манго, 70 г йогурту, 1-2 ст. л. меду і 1,5 ст. л. соку лайма (або лимона). Збийте все в блендері і додайте трохи цедри в готовий десерт.

Морозиво з йогурту з манго і лаймом
Морозиво з йогурту з манго і лаймом

Вершкове морозиво з йогурту

Ніяких фруктів! А тому знадобиться більше йогурту. Візьміть 150 г йогурту, змішайте з 50-70 г вершкового сиру, додайте 1 ст. л. меду і 1 ч. л. ванільного екстракту. Збивайте пару хвилин, після чого десерт з йогурту можна заморожувати. До слова, в ньому доречно виглядатимуть невеликі кольорові цукерки або посипка для тортів.

Вершкове морозиво з йогурту
Вершкове морозиво з йогурту

Мед потрібен не тільки для того, щоб зробити десерт солодшим. Справа в тому, що цукор в рідкому вигляді перешкоджає утворенню великих кристалів льоду. Таким чином, фрогурт виходить м’яким і однорідним. До того ж, десерт з медом виходить дієтичним. Рекомендуємо спробувати кожен з цих п’яти смаків, не хвилюючись про фігуру.