Досить купувати сир в магазині! Зробіть самі — всього 3 інгредієнти і 10 хвилин вашого часу!

Досить купувати сир в магазині! Зробіть самі — всього 3 інгредієнти і 10 хвилин вашого часу!
Досить купувати сир в магазині! Зробіть самі — всього 3 інгредієнти і 10 хвилин вашого часу!

Приготувати сир в домашніх умовах за цим рецептом дуже просто. Вам знадобиться всього 3 інгредієнти і буквально 10 хвилин вашого часу. В результаті виходить дуже м’який та ніжний домашній сир з кремовою текстурою, прекрасно підходить на сніданок до чаю або до кави з тостами і медом. Порівнювати його з магазинним не бачу сенсу, у нього свій смак і спрощена технологія приготування. Солоність можна регулювати на свій смак, також можна додати спеції або зелень, кислинки в сирі немає, запаху яєць теж немає.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л, жирністю 3,3%
  • яйця – 3 шт.
  • сметана – 200 г, жирністю 20%
  • сіль – 1 ч.л. (за смаком)

Рецепт приготування:

    1. У каструлю вилийте літр молока. Його жирність вплине на кінцеву якість продукту. Додайте сіль за смаком і доведіть до кипіння. Молоко періодично помішуйте, щоб воно не підгоріло.
    2. У миску розбийте яйця, додайте до них сметану, перемішайте до однорідності.
    3. Коли молоко почне закипати, додайте яєчно-сметанну суміш, помішуючи. Після закипання варіть 5-7 хвилин на помірному вогні. Маса почне згортатися.
    4. Варіть ще хвилин п’ять.
    5. У каструлю поставте друшляк,застеліть його марлею і процідіть масу.
    6. Загорніть марлю, зверху покладіть вантаж. Остудіть до кімнатної температури і подавайте до столу.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!