Фарширований чорнослив — смачна закуска до святкового столу

Фарширований чорнослив — смачна святкова закуска
Фарширований чорнослив — смачна святкова закуска

Чорнослив, фарширований сиром та горіхами – гарна та смачна страва до святкового столу. Чудове поєднання смаків – саме те, що потрібно!

Фарширований чорнослив — смачна закуска до святкового столу
Фарширований чорнослив — смачна закуска до святкового столу

Інгредієнти:

  • Чорнослив — 20-30 шт.
  • Волоські горіхи чищені — 80 г
  • Часник — 2 зуб.
  • Яйця — 1 шт.
  • Сир твердий — 100 г
  • Майонез
  • Суміш перців
  • Сіль
  • Зелень

Фарширований чорнослив — рецепт

Фарширований чорнослив — рецепт
Фарширований чорнослив — рецепт

Чорнослив для цієї страви потрібно взяти великий. Головні правила вибору якісного чорносливу: матова поверхня, чорний колір, відсутність глянцю.

  • Спочатку його потрібно підготувати. Для цього чорнослив заливають окропом і дають постояти близько 10 хвилин. Поки чорнослив відмокає в окропі, приготуємо начинку. Сир натираємо на дрібній тертці.
  • Яйце варене теж натираємо і перемішуємо з сиром. Часник почистити, подрібнити та додати до сирної суміші. Волоські горіхи подрібнити. Додаємо горіхи до загальної маси. Дрібно нарізаємо зелень і додаємо до начинки. Для цієї страви добре підійде зелень часнику або шпинат.
  • Начинку потрібно злегка посолити та поперчити за смаком. Додати майонез за смаком і гарненько розмішати. Начинка готова! Тепер повернемося до чорносливу. Він вже досить пропарився в гарячій воді. Дістаємо чорнослив і добре обсушуємо його на паперовій серветці.
  • Розрізаємо кожну чорносливину збоку й виймаємо кісточку. Фаршируємо чорнослив начинкою. Викладаємо красиво на тарілку на листя салату.

Поєднання смаків — кисло-солодкого чорносливу, пряного сиру, гострого часнику — роблять закуску просто неповторною. Смачного!