
Чорнослив, фарширований сиром та горіхами – гарна та смачна страва до святкового столу. Чудове поєднання смаків – саме те, що потрібно!

Інгредієнти:
- Чорнослив — 20-30 шт.
- Волоські горіхи чищені — 80 г
- Часник — 2 зуб.
- Яйця — 1 шт.
- Сир твердий — 100 г
- Майонез
- Суміш перців
- Сіль
- Зелень
Фарширований чорнослив — рецепт

Чорнослив для цієї страви потрібно взяти великий. Головні правила вибору якісного чорносливу: матова поверхня, чорний колір, відсутність глянцю.
- Спочатку його потрібно підготувати. Для цього чорнослив заливають окропом і дають постояти близько 10 хвилин. Поки чорнослив відмокає в окропі, приготуємо начинку. Сир натираємо на дрібній тертці.
- Яйце варене теж натираємо і перемішуємо з сиром. Часник почистити, подрібнити та додати до сирної суміші. Волоські горіхи подрібнити. Додаємо горіхи до загальної маси. Дрібно нарізаємо зелень і додаємо до начинки. Для цієї страви добре підійде зелень часнику або шпинат.
- Начинку потрібно злегка посолити та поперчити за смаком. Додати майонез за смаком і гарненько розмішати. Начинка готова! Тепер повернемося до чорносливу. Він вже досить пропарився в гарячій воді. Дістаємо чорнослив і добре обсушуємо його на паперовій серветці.
- Розрізаємо кожну чорносливину збоку й виймаємо кісточку. Фаршируємо чорнослив начинкою. Викладаємо красиво на тарілку на листя салату.
Поєднання смаків — кисло-солодкого чорносливу, пряного сиру, гострого часнику — роблять закуску просто неповторною. Смачного!