Інгредієнти:
- М’ясо – 1,5 кг
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Вода – 150 мл
- Чорний перець – 1/2 ч.л. (або за смаком)
- Лавровий лист – 3-4 шт. (1ч.л.)
- Часник – 8 зуб.
- Оболонка натуральна – 1,5-2 м
Покроковий процес приготування:
- Беремо м’ясо, можна брати будь-яке, але ми завжди їх готуємо тільки зі свинини. Вага м’яса 1,5 кг. Нарізаємо ножем на дрібні кубики. Чим дрібніше, тим краще.
- Кладемо м’ясо в глибоку миску додаємо сіль 1,5 ч.л. з розрахунку 1/2 ч.л. на половину кг м’яса. Додаємо чорний перець половину ч.л., часник приблизно 8 зубчиків, пропустимо через прес. А тепер головний інгредієнт, який додасть незвичайний смак таким ковбасок – це лавровий лист.
- Беремо 3-4 листочка і подрібнюємо їх за допомогою кавомолки або блендера. Повинна вийде 1 ч.л. такого порошку. Додаємо у фарш. Вливаємо 150 мл води в м’ясо для соковитості і все перемішуємо.
- Тепер нам знадобляться натуральна оболонка, я купую їх зараз в магазині в м’ясному відділі.
Потрібно приблизно 2 метри. У склянці змішаємо 30 мл 9% оцту з 30 мл води. Опускаємо кишки в розчин і залишаємо на 10-15 хвилин. Так вони стануть більш слухняними. Тепер їх промиваємо, найзручніше це робити під проточною водою.
- Беремо м’ясорубку з насадкою для ковбаси. Одягаємо оболонку. І наповнюємо оболонку м’ясом, намагаємося робити це не щільно. Тепер ділимо на порційні шматочки, робити це легко. Беремо і перекручуємо в потрібному місці.
- Тепер наші ковбаски обов’язково потрібно прибрати в холодильник на добу. За цей час вони промаринуються і зміцніють. Можна залишити і навіть на 2 дні. А потім прибрати в морозильну камеру, якщо хочете приготувати про запас.
-
Пройшло 24 години, дістаємо наші ковбаски. Голкою робимо кілька проколів в кожній ковбасці, щоб в процесі смаження нічого не тріснуло.
- Кладемо на деко і ставимо в духовку, запікаємо до готовності при 200 градусах 60 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Тепер подаємо гарячими з гарніром. Дуже смачно, соковито і ароматно.
Рекомендую приготувати і Ви переконається як же це смачно.