Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати

Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати
Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати

Інгредієнти:

  • М’ясо  – 1,5 кг
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Вода – 150 мл
  • Чорний перець – 1/2 ч.л. (або за смаком)
  • Лавровий лист – 3-4 шт. (1ч.л.)
  • Часник – 8 зуб.
  • Оболонка натуральна – 1,5-2 м

Покроковий процес приготування:

  1. Беремо м’ясо, можна брати будь-яке, але ми завжди їх готуємо тільки зі свинини. Вага м’яса 1,5 кг. Нарізаємо ножем на дрібні кубики. Чим дрібніше, тим краще.
  2. Кладемо м’ясо в глибоку миску додаємо сіль 1,5 ч.л. з розрахунку 1/2 ч.л. на половину кг м’яса. Додаємо чорний перець половину ч.л., часник приблизно 8 зубчиків, пропустимо через прес. А тепер головний інгредієнт, який додасть незвичайний смак таким ковбасок – це лавровий лист.
  3. Беремо 3-4 листочка і подрібнюємо їх за допомогою кавомолки або блендера. Повинна вийде 1 ч.л. такого порошку. Додаємо у фарш. Вливаємо 150 мл води в м’ясо для соковитості і все перемішуємо.
  4. Тепер нам знадобляться натуральна оболонка, я купую їх зараз в магазині в м’ясному відділі.

    Потрібно приблизно 2 метри. У склянці змішаємо 30 мл 9% оцту з 30 мл води. Опускаємо кишки в розчин і залишаємо на 10-15 хвилин. Так вони стануть більш слухняними. Тепер їх промиваємо, найзручніше це робити під проточною водою.

  5. Беремо м’ясорубку з насадкою для ковбаси. Одягаємо оболонку. І наповнюємо оболонку м’ясом, намагаємося робити це не щільно. Тепер ділимо на порційні шматочки, робити це легко. Беремо і перекручуємо в потрібному місці.
  6. Тепер наші ковбаски обов’язково потрібно прибрати в холодильник на добу. За цей час вони промаринуються і зміцніють. Можна залишити і навіть на 2 дні. А потім прибрати в морозильну камеру, якщо хочете приготувати про запас.
  7.  

    Пройшло 24 години, дістаємо наші ковбаски. Голкою робимо кілька проколів в кожній ковбасці, щоб в процесі смаження нічого не тріснуло.

  8. Кладемо на деко і ставимо в духовку, запікаємо до готовності при 200 градусах 60 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
  9. Тепер подаємо гарячими з гарніром. Дуже смачно, соковито і ароматно.

    Рекомендую приготувати і Ви переконається як же це смачно.

Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати
Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати

Джерело

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!