
Існує безліч способів приготувати курячі крильця. Сьогодні ми розповімо вам про найсмачніші, оригінальні і в той же час нескладні рецепти.
1. Крильця з лимоном і перцем
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 900 г
- Оливкова олія – 1/4 ст
- Лимонний сік 1/4 ст
- Часник роздавлений – 2 зубчики
- Цедра одного лимона
- Сіль, перець – за смаком
- Лимонні часточки – для подачі
- Зелень свіжа – для подачі
1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.
2. У миску викладіть крила і, додавши туди масло, лимонний сік, часник і терту цедру лимона, перемішайте. Приправте сіллю і перцем.
3. Крильця, виклавши на лист, випікайте до готовності близько 1 години, при необхідності перевертаючи.
4. Подавайте готову страву зі свіжою зеленню, прикрасивши дольками лимона.
2. Швидкі і прості курячі крильця
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 1, 3 кг
- Оливкова олія – 4 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Часниковий порошок – 1 ч.л.
- Пекарський порошок – 3 ч.л
1. Поставте духовку розігріватися на 220 градусів і застеліть форму для випікання фольгою. Курячі крильця висушіть за допомогою паперових рушників.
2. У миску викладіть крильця, змішайте їх з сіллю, перцем, часниковим і пекарським порошками.
3. Виклавши крила на лист, змастіть їх оливковою олією. Випікайте близько 20-ти хвилин, потім переверніть і випікайте ще 10 хвилин до готовності і золотистої скоринки. Подавайте відразу ж.
3. Крильця “Баффало”
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 0,9 кг
- Оливкова олія – 2 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Часниковий порошок – 1 ч.л.
- Гострий соус – 1/4 ст
- Масло – 4 ст.л
- Мед – 2 ст.л
- Свіжі овочі – для подачі
- Фермерський соус – для подачі
1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.
2. У миску викладіть крильця і, додавши масло з часниковим порошком, а також сіль і перець, перемішайте. Викладіть крила на лист.
3. Випікайте крила близько години, перевертаючи при необхідності.
4. У невеликій каструлі змішайте гострий соус з медом. Додайте масло і грійте, поки воно не розтане, а потім отриману суміш як слід перемішайте. Зменшіть вогонь, і перекладіть в каструлю крильця. Готуйте близько 10-ти хвилин.
5. Поверніть крильця на лист і запікайте близько 3-х хвилин, поки соус не карамелізуєтся.
6. Подавайте готову страву з овочами і соусом.
4. Крильця в бальзамічному соусі
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 0,9 кг
- Оливкова олія – 2 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Приправа “Прованські трави” – 1 ст.л
- Бальзамічний оцет – 1 і 1/4 ст.
- Мед – 2 ст.л
- Роздавлений часник – 3 зубчики
- Соус “Цезар” – для подачі (за смаком)
1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.
2. У миску викладіть крильця, додайте оливкову олію, італійську приправу, сіль і перець.
3. Викладіть крильця на лист. Запікайте близько години до готовності.
4. У невеликій каструлі змішайте бальзамічний оцет з медом і часником. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте 10 хвилин.
5. Перекладіть готові крила в каструлю з соусом, щоб вони як слід просочилися.
6. Крильця поверніть на лист і запікайте ще 5 хвилин.
7. Подавайте готову страву гарячою з соусом “Цезар”.
5. Курячі крильця по-корейськи
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 1, 5 кг
- Соєвий соус – 200 мл
- Мед – 3 ст.л
- Каррі порошок – 1 ст.л
- Кунжут – за смаком
1. Поставте духовку розігріватися на 200 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.
2. Соєвий соус перелийте в каструлю. Додайте мед і каррі. Ретельно перемішайте.
3. Крила залийте маринадом і поставте на півгодини під прес.
4. Крильця обваляйте в кунжуті і викладіть на лист.
5. Запікайте крила близько півгодини, переверніть і готуйте ще 20 хвилин до готовності.
6. Курячі крильця з пармезаном в часниковому соусі
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 900 г
- Оливкова олія – 4 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Вершкове масло топлене – 1, 5 пачки
- Часник роздавлений – 7 зубчиків
- Петрушка рубана – 4 ст. л
- Пармезан тертий – 2 ст.
- Пластівці червоного перцю – 2 ч.л
- Соус “Цезар” – для подачі (за смаком)
1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.
2. Курячі крила обваляйте в оливковій олії, приправити сіллю і перцем.
3. На форму для запікання встановіть решітку, а на неї викладіть крила і запікайте до готовності близько 50-ти хвилин.
4. Зробіть соус: у великій мисці змішайте масло, часник, петрушку, 3/4 тертого пармезану і червоний перець. Обваляйте в отриманому соусі крильця і подавайте, посипавши їх пармезаном.
7. Крильця в апельсиновому соусі
Вам знадобиться:
- Курячі крила – 1, 5 кг
- Цедра трьох апельсинів подрібнена
- Сік 2 апельсинів
- Часник подрібнений – 6 зубчиків
- Соєвий соус – 4 ст. л
- Коричневий цукор – 1 ст. л
- Сіль, перець – за смаком
1. Поставте духовку розігріватися на 200 градусів і застеліть форму для випікання фольгою, змастивши її олією.
2. Змішайте апельсиновий сік і цедру з часником, соєвим соусом, цукром і спеціями. У суміш покладіть крильця і дайте їм просочитися.
3. Викладіть крила на деко, полийте соусом і запікайте 20 хвилин, після чого переверніть і запікайте ще 15 хвилин.
4. Подавайте блюдо гарячим, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.