Готуємо курячі крильця: 7 найкращих рецептів з фото

Готуємо курячі крильця: 7 найкращих рецептів з фото

Існує безліч способів приготувати курячі крильця. Сьогодні ми розповімо вам про найсмачніші, оригінальні і в той же час нескладні рецепти.

1. Крильця з лимоном і перцем

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 900 г
  • Оливкова олія – ​​1/4 ст
  • Лимонний сік 1/4 ст
  • Часник роздавлений – 2 зубчики
  • Цедра одного лимона
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лимонні часточки – для подачі
  • Зелень свіжа – для подачі

1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.

2. У миску викладіть крила і, додавши туди масло, лимонний сік, часник і терту цедру лимона, перемішайте. Приправте сіллю і перцем.

3. Крильця, виклавши на лист, випікайте до готовності близько 1 години, при необхідності перевертаючи.

4. Подавайте готову страву зі свіжою зеленню, прикрасивши дольками лимона.

2. Швидкі і прості курячі крильця

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 1, 3 кг
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Часниковий порошок – 1 ч.л.
  • Пекарський порошок – 3 ч.л

1. Поставте духовку розігріватися на 220 градусів і застеліть форму для випікання фольгою. Курячі крильця висушіть за допомогою паперових рушників.

2. У миску викладіть крильця, змішайте їх з сіллю, перцем, часниковим і пекарським порошками.

3. Виклавши крила на лист, змастіть їх оливковою олією. Випікайте близько 20-ти хвилин, потім переверніть і випікайте ще 10 хвилин до готовності і золотистої скоринки. Подавайте відразу ж.

3. Крильця “Баффало”

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 0,9 кг
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Часниковий порошок – 1 ч.л.
  • Гострий соус – 1/4 ст
  • Масло – 4 ст.л
  • Мед – 2 ст.л
  • Свіжі овочі – для подачі
  • Фермерський соус – для подачі

1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.

2. У миску викладіть крильця і, додавши масло з часниковим порошком, а також сіль і перець, перемішайте. Викладіть крила на лист.

3. Випікайте крила близько години, перевертаючи при необхідності.

4. У невеликій каструлі змішайте гострий соус з медом. Додайте масло і грійте, поки воно не розтане, а потім отриману суміш як слід перемішайте. Зменшіть вогонь, і перекладіть в каструлю крильця. Готуйте близько 10-ти хвилин.

5. Поверніть крильця на лист і запікайте близько 3-х хвилин, поки соус не карамелізуєтся.

6. Подавайте готову страву з овочами і соусом.

4. Крильця в бальзамічному соусі

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 0,9 кг
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправа “Прованські трави” – 1 ст.л
  • Бальзамічний оцет – 1 і 1/4 ст.
  • Мед – 2 ст.л
  • Роздавлений часник – 3 зубчики
  • Соус “Цезар” – для подачі (за смаком)

1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.

2. У миску викладіть крильця, додайте оливкову олію, італійську приправу, сіль і перець.

3. Викладіть крильця на лист. Запікайте близько години до готовності.

4. У невеликій каструлі змішайте бальзамічний оцет з медом і часником. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте 10 хвилин.

5. Перекладіть готові крила в каструлю з соусом, щоб вони як слід просочилися.

6. Крильця поверніть на лист і запікайте ще 5 хвилин.

7. Подавайте готову страву гарячою з соусом “Цезар”.

5. Курячі крильця по-корейськи

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 1, 5 кг
  • Соєвий соус – 200 мл
  • Мед – 3 ст.л
  • Каррі порошок – 1 ст.л
  • Кунжут – за смаком

1. Поставте духовку розігріватися на 200 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.

2. Соєвий соус перелийте в каструлю. Додайте мед і каррі. Ретельно перемішайте.

3. Крила залийте маринадом і поставте на півгодини під прес.

4. Крильця обваляйте в кунжуті і викладіть на лист.

5. Запікайте крила близько півгодини, переверніть і готуйте ще 20 хвилин до готовності.

6. Курячі крильця з пармезаном в часниковому соусі

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 900 г
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло топлене – 1, 5 пачки
  • Часник роздавлений – 7 зубчиків
  • Петрушка рубана – 4 ст. л
  • Пармезан тертий – 2 ст.
  • Пластівці червоного перцю – 2 ч.л
  • Соус “Цезар” – для подачі (за смаком)

1. Поставте духовку розігріватися на 210 градусів і застеліть форму для випікання фольгою.

2. Курячі крила обваляйте в оливковій олії, приправити сіллю і перцем.

3. На форму для запікання встановіть решітку, а на неї викладіть крила і запікайте до готовності близько 50-ти хвилин.

4. Зробіть соус: у великій мисці змішайте масло, часник, петрушку, 3/4 тертого пармезану і червоний перець. Обваляйте в отриманому соусі крильця і ​​подавайте, посипавши їх пармезаном.

7. Крильця в апельсиновому соусі

Вам знадобиться:

  • Курячі крила – 1, 5 кг
  • Цедра трьох апельсинів подрібнена
  • Сік 2 апельсинів
  • Часник подрібнений – 6 зубчиків
  • Соєвий соус – 4 ст. л
  • Коричневий цукор – 1 ст. л
  • Сіль, перець – за смаком

1. Поставте духовку розігріватися на 200 градусів і застеліть форму для випікання фольгою, змастивши її олією.

2. Змішайте апельсиновий сік і цедру з часником, соєвим соусом, цукром і спеціями. У суміш покладіть крильця і дайте їм просочитися.

3. Викладіть крила на деко, полийте соусом і запікайте 20 хвилин, після чого переверніть і запікайте ще 15 хвилин.

4. Подавайте блюдо гарячим, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.