Готую гречку по-польськи, виходить дуже смачно. На столі не затримується, сім’я з’їдає одразу. Ділюся рецептом!

Цьому рецепту вже дуже багато років, ми знайшли його в старій кулінарній книзі. Все дуже просто робиться і продукти потрібні самі звичайні, але от смак гарніру – це щось.

Інгредієнти:

  • гречана крупа – 300 г;
  • вода – 600 мл;
  • масло вершкове – шматочок;
  • гриби (шампіньйони або гливи) – 300 г;
  • сметана – 300 г;
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль і перець – за смаком.

Процес приготування

  1. Крупу добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до готовності, солимо за смаком.
  2. Додайте шматочок вершкового масла на початку варіння або перед самим закінченням, щоб каша мала яскравий вершковий аромат і смак.
  3. Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді.
  4. Коли випарується рідина, додаємо дрібно порізану цибулю і тушкуємо масу до готовності.
  5. Беремо форму для запікання і змащуємо її маслом.
  6. Викладаємо частину гречки, на неї гриби з цибулею, засипаємо гречкою.
  7. Сметану змішуємо з яйцем, солимо і перчимо до смаку.
  8. Виливаємо цей соус на гречку, намагаючись розподілити по всій формі.
  9. Можна ще посипати зверху тертим сиром.
  10. Духовку розігріваємо до 170 градусів, ставимо форму і запікаємо близько 15 хвилин.
  11. За бажанням, ви ще можете додати моркву в гречку, зелень, дрібні шматочки бекону. Смачного!