Картопляний гратен: покроковий рецепт з фото

Картопляний Гратен – відома страва французької кухні – надзвичайно ніжна і, що саме головне, швидка у приготуванні і досить бюджетна.

Інгредієнти:

  • картопля – 5-6шт.
  • вершки – 200 мл
  • мускатний горіх – 1 ч.л.
  • сіль, перець, спеції – за смаком

Рецепт:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо дуже тонкими слайсами ( краще за допомогою кухонного комбайна).
  2. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо шарами кільця картоплі, підсолюючи за смаком.
  3. Вершки змішуємо з спеціями, перцем, мускатним горіхом. Запікаємо при 170º 50 хв. ( до готовності картоплі).

    Картопляний гратен: покроковий рецепт з фото
    Картопляний гратен: покроковий рецепт з фото