Класичний шоколадний бісквіт: покроковий рецепт з фото

Класичний шоколадний бісквіт: покроковий рецепт з фото
Класичний шоколадний бісквіт: покроковий рецепт з фото

Як приготувати класичний шоколадний бісквіт:

Інгредієнти (для форми 20-22 см):

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 150 г
  • Какао – 3 ст.л.

Рецепт приготування шоколадного бісквіту:

  1. Яйця потрібно брати охолоджені. Акуратно відокремити білки від жовтків. До жовтків додати половину цукру.
  2. Ретельно збити жовтки з цукром до збільшення маси в об’ємі. Маса повинна побіліти.
  3. Білки збивати з цукром, що залишився до отримання пишної стійкої піни.
  4. До жовтків додати третю частину білків, перемішати лопаткою.
  5. Борошно необхідно кілька разів просіяти разом з какао. Всипати борошно до збитих жовтків.
  6. Ретельно перемішати до однорідності.
  7. Додати білки, що залишилися і акуратно перемішати тісто (перемішувати краще плавними рухами зверху-вниз).
  8. Дно форми для запікання застелити пергаментним папером і заповнити тістом.
  9. Духовку розігріти до 180 градусів. Бісквіт випікати 30-40 хвилин (до сухого сірника). Дверцята духовки не відкривати до повного випікання бісквіта.
  10. Ножем провести по внутрішньому краю форми і акуратно дістати бісквіт з форми, остудити на решітці. Потім розрізати на 2-3 частини і використовувати для подальшого приготування десерту.