Коли гості на порозі! Італійський пиріг «12 ложок»

Інгредієнти:

  • 3 яйця,
  • 12 ст. л. борошна (з гіркою),
  • 12 ст. л. цукру (з гіркою),
  • 12 ст. л. рафінованої олії,
  • 12 ст. л. кефіру,
  • 1 ч. л. розпушувача,
  • цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина),
  • пакетик ваніліну,
  • дрібка солі,
  • цукрова пудра (для прикрашання).

Форма — будь-яка (у мене для кексів діаметром 22 см).

Приготування: 

  1. Яйця ретельно перемішуємо з цукром, ваніліном та сіллю. Використовуємо міксер протягом 5-10 хвилин (яєчна маса повинна вийти пишною, має добре спінитися і збільшитися в обсязі у двічі-тричі).
  2. Влити кефір і олію, додати цедру і сік лимона. Знову перемішувати протягом хвилини. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошно. Обережно перемішати (має вийти рідке бісквітне тісто).
  3. Перелити тісто у форму (металеву змастити олією чи маслом, силіконову — не потрібно).
  4. Випікати пиріг у розігрітій до 180ºС духовці 35-40 хвилин.
  5. Готовий пиріг охолодити, вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.

Автор – Світлана ЯСЬКОВА

Коли гості на порозі! Італійський пиріг «12 ложок»
Коли гості на порозі! Італійський пиріг «12 ложок»