Інгредієнти:
- 3 яйця,
- 12 ст. л. борошна (з гіркою),
- 12 ст. л. цукру (з гіркою),
- 12 ст. л. рафінованої олії,
- 12 ст. л. кефіру,
- 1 ч. л. розпушувача,
- цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина),
- пакетик ваніліну,
- дрібка солі,
- цукрова пудра (для прикрашання).
Форма — будь-яка (у мене для кексів діаметром 22 см).
Приготування:
- Яйця ретельно перемішуємо з цукром, ваніліном та сіллю. Використовуємо міксер протягом 5-10 хвилин (яєчна маса повинна вийти пишною, має добре спінитися і збільшитися в обсязі у двічі-тричі).
- Влити кефір і олію, додати цедру і сік лимона. Знову перемішувати протягом хвилини. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошно. Обережно перемішати (має вийти рідке бісквітне тісто).
- Перелити тісто у форму (металеву змастити олією чи маслом, силіконову — не потрібно).
- Випікати пиріг у розігрітій до 180ºС духовці 35-40 хвилин.
- Готовий пиріг охолодити, вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.
Автор – Світлана ЯСЬКОВА