
Якщо хочете побалувати своїх близьких незвичайним супом – приготуйте сирний суп, він виходить дуже насиченим, ситним, ароматним і ніжним, його чудовий вершковий смак вражає, і його не складно приготувати. Коліжанка зібрала кілька смачних рецептів:
Сирний суп з печерицями і броколі

Інгредієнти:
- Печериці – 5-7 шт.
- Сирки – 2 шт.
- Броколі – 200 г
- Картопля – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль, оливкова олія для обсмажування
Приготування:
- Вимиті і порізані печериці злегка підсмажуємо на сковороді.
- Моркву потерти. Додати до печериць.
- Броколі розібрати на маленькі шматочки. Якщо капуста заморожена, то трохи почекати, щоб легше було різати.
- Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками. Спочатку проварити картоплю, потім додати брокколі. Потім інші інгредієнти, крім сирків. Варити до готовності. Сирки натерти на крупній тертці або дрібно порубати. Додати в суп, зменшити вогонь і варити хвилин 5. Сирки повинні повністю розчинитися.
- Такий суп добре притрусити сухим кропом і подавати з сухариками або грінками.
Сирний суп з креветками

Інгредієнти:
- Плавлений сир – 400 г
- Картопля – 400 г
- Креветки очищені – 400 г
- Кріп сушений – 2 ч.л.
- Сіль – 1 чайна ложка
- Морква – 250 г
- Петрушка сушена – 2 ч.л.
Приготування:
- Плавлений сир розтоплюємо в киплячій підсоленій воді (близько 2 літрів).
- Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в ту ж каструлю. Варимо 10 хвилин.
- Моркву натираємо на дрібній тертці.
- Злегка обсмажуємо терту моркву в маслі – буквально 3-4 хвилини, щоб розм’якла.
- Коли картопля буде практично готова – додаємо в суп моркву і очищені креветки.
- Перемішуємо, доводимо до кипіння.
- За хвилину до кінця приготування додаємо в суп зелень. Знімаємо з вогню, даємо трохи настоятися під кришкою і подаємо.
Сирний суп з копченою куркою і горошком

Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт .;
- Копчена куряча грудинка – 350 г;
- Сир – 200 г;
- Гриби свіжі – 100 г.
- Кінза – пучок;
- Зелений горошок – банку;
- Цибулина – 1 шт .;
- Вершкове масло – 50 г;
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- У каструлю набираємо воду, ставимо на плиту. Копчену грудинку нарізаємо. Розтоплюємо масло і злегка підсмажуємо м’ясо. Додаємо нашатковану півкільцями цибулю і смажимо кілька хвилин.
- Картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в каструлю, варимо до готовності.
- Додаємо в каструлю грудинку, цибулю та консервований горошок.
- Потім посипаємо тертим сиром і кінзою, ретельно перемішуємо, додаємо за смаком сіль і перець.