Квашена капуста в банці — дуже хрумка і соковита. Ви більше ніколи не будете квасити капусту по-іншому!

Квашена капуста в банці — дуже хрумка і соковита. Ви більше ніколи не будете квасити по-іншому!

На одну 3-х літрову банку:

  • 2-2,5 кг капусти
  • 1 невелика морква
  • 1 ст.л. солі

Процес приготування:

  1. У підготовці капусти є невелика хитрість: верхнє листя краще зняти і не використовувати. Капусту вже без верхнього листя ріжемо на кілька частин, просто для зручності, потім шаткуємо.
  2. Перекладаємо нарізану капусту в глибоку миску. Туди ж на грубій тертці натираємо моркву. Проминаємо капусту і моркву руками, овочі повинні пустити сік.
  3. Шарами наповнюємо банку капустою і морквою, пересипаємо сіллю. Ставимо банку при кімнатній температурі без кришки, щоб пішов процес бродіння. Через 12 годин капуста виділить дуже багато соку.
  4. Щодня потрібно проколювати капусту в банці до дна банки. Пробувати її можна на третю добу після початку бродіння.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!