Лінивий пиріг з варенням на десерт до чаю за 10 хвилин. Їж хоч кожен день!

Лінивий пиріг з варенням на десерт до чаю за 10 хвилин. Їж хоч кожен день!
Лінивий пиріг з варенням на десерт до чаю за 10 хвилин. Їж хоч кожен день!

Простий та перевірений рецепт солодкого пирога, який виручить у будь-якій ситуації. Записуйте рецепт, який точно згодиться не один раз. Всього 10 хвилин, і чудовий пиріг готовий.

Для тіста:

  • 350 г борошна;
  • 250 г маргарину;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. соку лимона.

Для начинки:

  • 3 ст. л. малинового варення;
  • 3 ст. л. яблучного варення;
  • 0, 5 скл. заморожених ягід;
  • груша;
  • 1 ст. л. крохмалю з гіркою.

Як готувати:

  1. Готуємо тісто: нарізаємо кубиками 250 г маргарину,  викладаємо в миску.
  2. Додаємо просіяне через сито борошна.
  3. додаємо ванільний цукор і дрібку солі.
  4. Додаємо цукор, соду, погашену лимонним соком.
  5. Ретельно перемішуємо руками всі інгредієнти в мисці.
  6. Все ретельно перетираємо, щоб вийшла повітряна крихта.
  7. Готуємо начинку: викладаємо в миску малинове варення, яблучне варення, свіжоморожені ягоди, нарізану кубиками грушу. Додаємо крохмаль, і добре перемішуємо.
  8. Викладаємо рівномірно в форму більшу частину тіста, приминаємо його і зверху викладаємо начинку.
  9. Прикриваємо начинку шаром тіста, вирівнюємо його і відправляємо випікати на 30 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
  10. Через 30 хвилин вимикаємо духовку. Даємо пирогу постояти в ній ще 5-7 хвилин, знімаємо форму.

Пиріг виходить в міру солодкий та дуже ароматний. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.  Зберігайте рецепт і не забудьте поділитися з друзями.