М’які, як пух! Дуже простий рецепт булочок до чаю, які довго залишаються свіжими!

М'які, як пух! Дуже простий рецепт булочок до чаю, які довго залишаються свіжими!
М'які, як пух! Дуже простий рецепт булочок до чаю, які довго залишаються свіжими!

Простий рецепт, але булочки виходять дуже м’якими і смачними.

Інгредієнти:

  • яйце, 1 шт.;
  • борошно, 400 г;
  • тепле молоко, 200 мл;
  • дріжджі свіжі, 10 г;
  • масло вершкове, 50 г;
  • сіль, 0,5 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • джем або густе варення, 150 – 200 г

Процес приготування:

  1. Змішуємо тепле молоко, цукор і дріжджі.
  2. Додаємо сіль і яйце, перемішуємо.
  3. Борошно просіваємо і замішуємо тісто. Може знадобитися трохи більше або менше борошна. Борошно всипаємо частинами. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Вимішуємо руками м’яке і еластичне тісто.
  4. Ми залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину, накривши його плівкою.
  5. Ділимо тісто на порційні шматочки, кожен розгортаємо в пласт, викладаємо на край джем і загортаємо рогалик.
  6. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо рогалики, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
  7. Змащуємо збитим яйцем.
  8. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин.
  9. Готові булочки посипаємо пудрою.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!