М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото

М'ясний хлібець, або "Заєць" — покроковий рецепт з фото
М'ясний хлібець, або "Заєць" — покроковий рецепт з фото

Хлібець – це м’ясна запіканка, яку готують до свят і подають в якості закуски, нарізаної шматочками на м’ясній тарілці.

М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото

 

Інгредієнти:
фарш м’ясний
800 г
сало
350 г
цибуля ріпчаста
2 шт.
часник (зубці)
4 шт.
яйця курячі
4 шт.
хліб (скибки)
2 шт.
крупа манна
40 г
сіль
перець чорний мелений
молоко
100 г
Крім того:
олія (для змащування форми)
сухарі (або манка для посипання форми)
кмин (для посипки хлібці)
Розраховано на 2 порції

Рецепт приготування:

  1. Фарш можна брати будь-який, в мене яловичий з свинним салом.
  2. Додаємо яйця, перемелені цибулю і часник, манну крупу, солимо і перчимо до смаку.

    М'ясний хлібець, або "Заєць" — покроковий рецепт з фото
    М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото
  3. Додаємо помелений хліб (булку, чи батон, попередньо замочений в молоці).
  4. Добре все вимішуємо і вибиваємо руками декілька хвилин.
  5. Викладаємо в форму, змащену олією і посипану сухарями, або манкою. Верх хлібця можна присипати кмином.
    В мене вийшло 2 хлібця розміром 7*20 см.

    М'ясний хлібець, або "Заєць" — покроковий рецепт з фото
    М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото
  6. Випікаємо 50 хв. при 200 градусах. Даємо хлібцеві повністю охолонути, тоді можна нарізати.
  7. Смачного!
    М'ясний хлібець, або "Заєць" — покроковий рецепт з фото
    М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото

     

Джерело

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram