
Хлібець – це м’ясна запіканка, яку готують до свят і подають в якості закуски, нарізаної шматочками на м’ясній тарілці.
М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото
Інгредієнти: | |
фарш м’ясний | 800 г |
сало | 350 г |
цибуля ріпчаста | 2 шт. |
часник (зубці) | 4 шт. |
яйця курячі | 4 шт. |
хліб (скибки) | 2 шт. |
крупа манна | 40 г |
сіль | |
перець чорний мелений | |
молоко | 100 г |
Крім того: | |
олія (для змащування форми) | |
сухарі (або манка для посипання форми) | |
кмин (для посипки хлібці) | |
Розраховано на 2 порції |
Рецепт приготування:
- Фарш можна брати будь-який, в мене яловичий з свинним салом.
- Додаємо яйця, перемелені цибулю і часник, манну крупу, солимо і перчимо до смаку.
М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото - Додаємо помелений хліб (булку, чи батон, попередньо замочений в молоці).
- Добре все вимішуємо і вибиваємо руками декілька хвилин.
- Викладаємо в форму, змащену олією і посипану сухарями, або манкою. Верх хлібця можна присипати кмином.
В мене вийшло 2 хлібця розміром 7*20 см.М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото - Випікаємо 50 хв. при 200 градусах. Даємо хлібцеві повністю охолонути, тоді можна нарізати.
- Смачного!
М’ясний хлібець, або “Заєць” — покроковий рецепт з фото