
Продукти, що нам знадобляться:
- Молоді кабачки — 1.5 кг;
- Часник – 4 зубчики;
- Гострий перець чилі – 1 штука;
- Кріп та петрушка – по невеликому пучку;
- Цукор пісок – 3 ст. л.;
- Сіль кухонна – 1 ст. л.;
- Чорний перець – 1 ч. л.;
- Олія – 120 мл;
- Оцет 9% — 120 мл.
Як приготувати:
- Нам потрібні молоді кабачки, для того, щоб вони вийшли зі смаком грибів. Треба їх вимити та нарізати кубиками або шматочками й скласти в миску.
- Подрібнюємо часник через прес та додаємо до кабачків. Далі до всього додаємо сіль, цукор, перець, олію. Поливаємо суміш оцтом.
- Перець чилі миємо, чистимо та нарізаємо кільцями. Подрібнюємо зелень. Змішуємо все з кабачками та залишаємо на 3 години.
- Готуємо банки для кабачків – миємо та висушуємо.
- Розкладаємо кабачки по підготовлених банках, заливаємо соком. Бажано простерилізувати приблизно 8 хвилин.
- Далі дістаємо банки та закручуємо. Перегортаємо кришкою вниз та обгортаємо ковдрою й даємо охолонути.
Такі кабачки можна їсти як звичайну закуску, а можна додавати до салатів. Смачного!