Мариновані огірки з кетчупом “Чилі” — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!

Мариновані огірки з кетчупом "Чилі" — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!
Мариновані огірки з кетчупом "Чилі" — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!

Огірки, мариновані з кетчупом чилі 

Інгредієнти:

  • огірки – 3,5 кг
  • кетчуп – 8 ст.л.
  • вода – 1,5 л
  • цукор – 100 г
  • сіль – 2 ст.л.
  • оцет – 100 мл
  • чорний перець (горошком) – 40 шт.
  • часник – 2 гол.
  • лавровий лист – 16 шт.
  • кріп – за смаком
  • лист хрону – за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте огірки: промийте їх, відріжте країі залийте холодною водою. Залиште овочі у воді на кілька годин. Тим часом можете простерилізувати тару.
  2. Ми використовували тільки літрові банки. На дно кожної викладаємо 5 горошин перцю, 4 зуб. часнику, 2 лаврових листки і парасольку кропу. За смаком додайте лист хрону.

    Мариновані огірки з кетчупом "Чилі" — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!
    Мариновані огірки з кетчупом “Чилі” — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!
  3. Утрамбуйте огірки. В окремій каструлі змішайте 1,5 л води з кетчупом чилі, до них додайте сіль і цукор. Цю суміш доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
  4. Далі розлийте маринад по банках. Накрийте тару кришками і акуратно перенесіть в каструлю з водою. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин. Потім банки закатайте.
  5. Переверніть консервацію догори дном і укутайте, залиште до повного охолодження.

    Мариновані огірки з кетчупом "Чилі" — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!
    Мариновані огірки з кетчупом “Чилі” — виходять хрумкими, в міру гострими, з кисло-солодким присмаком!