Інгредієнти:
- кип’яток – 1,5 склянки;
- молоко – 1,5 склянки;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 1,5 склянки (тісто має бути рідше, ніж на оладки);
- вершкове масло – 1,5 столові ложки;
- цукровий пісок – 1,5 столові ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- ваніль (за бажанням)
Приготування:
- Збийте яйця з цукром, додайте сіль і ваніль.
- Далі збиваючи суміш, додаємо молоко і поступово всипаємо борошно.
- Не перестаючи збивати, вливаємо розтоплене вершкове масло, а потім окріп тонкою цівкою.
- Тісто залишаємо на півгодини, щоб всі інгредієнти гармонійно змішалися.
- На розігріту сковороду тонким шаром виливаємо тісто, чекаємо 1-2 хвилини (з поверхні млинця зникає волога), а потім перевертаємо.
- Якщо сковорода не спеціальна для млинців, тоді слід перед випіканням налити на неї трохи рослинної олії, яку потрібно розподілити тонким шаром по всій поверхні.
- Начинку до млинців обирайте на свій смак ! 😉
Смачного!