Інгредієнти:
- борошно – 200 мл (1 скл.)
- сушені гриби – 100-150 г
- цибуля – 1 шт.
- олія – 70 мл
- сіль – 1 щіпка
- перець мелений – 1 щіпка
Рецепт приготування:
- Цибулю дрібно ріжемо та обсмажуємо на олії.
- Замочуємо сушені гриби у воді 30 хвилин, воду зливаємо.
- Заливаємо знову водою та варимо гриби 30 хвилин, підсолюємо воду.
- Відварені гриби проціджуємо та додаємо до обсмаженої цибулі (юшку відставляємо!). Перчимо та готуємо ще декілька хвилин.
- На сковороді пражимо борошно. Всипаємо борошно на сковороду та постійно помішуємо до утворення карамельного відтінку.
- В каструлю наливаємо олію та додаємо пражине борошно, постійно помішуємо. Вливаємо грибну юшку та постійно мішаємо до утворення однорідної маси. Додаємо солі та перцю за смаком.
- Зверху викласти гриби з цибулею. Смачного!