Найсмачніша грибна підлива в піст. Пісна підлива — традиційна страва на Святий вечір

Інгредієнти:

  • борошно – 200 мл (1 скл.)
  • сушені гриби – 100-150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 70 мл
  • сіль – 1 щіпка
  • перець мелений – 1 щіпка

Рецепт приготування:

  1. Цибулю дрібно ріжемо та обсмажуємо на олії.
  2. Замочуємо сушені гриби у воді 30 хвилин, воду зливаємо.
  3. Заливаємо знову водою та варимо гриби 30 хвилин, підсолюємо воду.
  4. Відварені гриби проціджуємо та додаємо до обсмаженої цибулі (юшку відставляємо!). Перчимо та готуємо ще декілька хвилин.
  5. На сковороді пражимо борошно. Всипаємо борошно на сковороду та постійно помішуємо до утворення карамельного відтінку.
  6. В каструлю наливаємо олію та додаємо пражине борошно, постійно помішуємо. Вливаємо грибну юшку та постійно мішаємо до утворення однорідної маси. Додаємо солі та перцю за смаком.
  7. Зверху викласти гриби з цибулею. Смачного!