Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрети приготування смачного холодцю

Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю
Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю

В основі бульйону для холодцю – свинячі ніжки, завдяки яким бульйон буде наваристим. Для більшої «м’ясистості» додамо курятину – стегенця, гомілки, філе – на ваш смак. Завдяки такому поєднанню бульйон вийде насиченим, але не дуже жирним.

Ключ до успіху бульйону – це набір овочів і спецій. Красивий золотистий колір забезпечать морква і неочищена цибуля. Корінь петрушки, лавровий листок і запашний перець кладемо для аромату. Часник додаємо вкінці – холодець з свинини розкриє смак.

Важливо ! Перед варінням свинячі ніжки розрубати і замочити в холодній воді на кілька годин. Можна залишити на ніч.

Інгредієнти:

  • свиняча ніжка – 2 шт.
  • курка – 1 кг
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • корінь петрушки – 1 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • чорний перець (горошком) – 5 шт.
  • часник – 5-6 зуб.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Замочені і зачищені свинячі ніжки складіть у велику каструлю, залийте холодною водою, щоб вона їх тільки покрила. Доведіть до кипіння, варіть 10-15 хв. Перший бульйон злийте. Каструлю вимийте.
  2. Знову влийте в каструлю воду, доведіть вміст до кипіння, варіть бульйон під кришкою на слабкому вогні 3 години. Періодично знімайте піну.
  3. Частини курячої тушки на цей час складіть в посудину і залийте холодною водою. Моркву і корінь петрушки очистіть, цибулю залиште в лушпинні.
  4. Після закінчення трьох годин варіння ніжок всі інші підготовлені продукти відправте в каструлю. Після закипання зніміть піну, варіть ще приблизно 1,5 години на маленькому вогні під кришкою.
    Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю
    Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю

     

  5.  Сіль і прянощі додайте за 20 хвилин до закінчення варіння.
  6. Бульйон для холодцю готовий, якщо крапля, розтерта на руці, клеїться до пальців. Овочі вийміть з каструлі. М’ясо остудіть, відокремте від кісток і дрібно наріжте, бульйон процідіть через щільну марлю.
    Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю
    Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю

     

  7. Розкладіть м’ясо по тарілках, посипте подрібненим часником, залийте остиглим бульйоном. При бажанні прикрасьте холодець шматочками моркви та зелені.
Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю
Найсмачніший холодець за особливим рецептом. Секрет приготування смачного холодцю
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!