Наполеон “Дует” з двома видами заварного крему — тепер найулюбленіший торт

Наполеон "Дует" з двома видами заварного крему — тепер найулюбленіший торт
Наполеон "Дует" з двома видами заварного крему — тепер найулюбленіший торт

Дуже хрусткі і тонкі коржі. Крем має «зручну» консистенцію, стабільно «тримає» торт і при цьому чудово просочує коржі!

Інгредієнти:

Для коржів:
Класичних:

  • 430 г борошна;
  • 1 яйце С0 (або 55-60 г);
  • 35 г коньяку;
  • 150 г води;
  • 150 г вершкового масла 82,5%;
  • дрібка солі.

Шоколадних

  • 400 г борошна;
  • 30 г какао;
  • 1 яйце категорії С0 (або 55-60 г);
  • 35 г коньяку;
  • 150 г води;
  • 150 г вершкового масла 82,5%;
  • дрібка солі.

Додатково:

  • борошно

Рецепт приготування:

  1. Заморожене масло натерти на тертці, змішуючи масляну стружку з просіяним борошном (я масло натирала на самій дрібній тертці). Яйце змішати з сіллю.
  2. Зробити поглиблення в суміші борошна і масла, влити яйце з сіллю і воду з коньяком, змішати виделкою, потім сформувати тісто в кулю.
  3. Заготовку поділити на шматочки по 80 г, у мене вийшло по 10 шматочків класичного і шоколадного тіста.
  4. Аналогічно приготувати шоколадне тісто, просіявши борошно з какао.
  5. Заготовки коржів відправити в холодильник (присипавши борошном) на 2,5-3 години на нижню, саму холодну полицю холодильника.
  6. Через 2-2,5 години духовку розігріти до 210 градусів з режимом “конвекція”. Кожен шматочок тіста розкачати на пергаменті через пакет або харчову плівку, максимально тонко (приблизно 22-23 см в діаметрі). Перед випіканням наколоти виделкою.
  7. Випікати 5-7 хв (орієнтуйтеся по своїй духовці ) до золотистого кольору.
  8. Готовий гарячий корж акуратно обрізати до 20 см ( я використовувала кільце-форму і тонкий ніж). Обрізати акуратно, коржі хрусткі! Обріжки подрібнити і використовувати в якості оформлення торта.

Крем:
Класичний:

  • 500 г молока 2,5%;
  • 70 г вершків 20%;
  • 5 жовтків категорії С2 (або 85 г);
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 120 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 115 г білого шоколаду ;
  • 130 г маскарпоне;
  • 40 г вершкового масла 82,5%;

Шоколадний:
Ідентичний по складу і кількості інгредієнтів «Класичному», змінити білий шоколад на 115 г молочного.

Приготування:

  1. Жовтки змішати з цукром, ванільним цукром, кукурудзяним крахмалем.
  2. Підігріти молоко з вершками, влити половину тонкою цівкою в жовткову суміш, добре перемішати і влити решту.
  3. Перелити заготовку назад в сотейник і варити на маленькому вогні до загустіння.
  4. В кінці додати шоколад, перебити блендером до блискучої гладкої маси, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 4-5 годин.
  5. Аналогічно приготувати шоколадний крем. Я варила крем напередодні і залишала на ніч в холодильнику.
  6. Маскарпоне збити з вершковим маслом, ложкою ввести заварну основу, збити до однорідної консістенції.
  7. Аналогічно приготувати крем з молочним шоколадом.Таким чином у нас виходить по 10 коржів класичних і 10 шоколадних і два види крему.
  8. Зібрати торт наступним чином:
    шоколадний корж + шоколадний крем + шоколадний корж + шоколадний крем + класичний корж + класичний крем + класичний корж + класичний крем.
  9. Готовий торт загорнути в харчову плівку, поверх поставити плоску широку тарілку, і невеликий вантаж в 700-800 г.
  10. Відправити торт в холодильник на 2-3 години (у мене торт був в плівці і з вантажем ніч).
  11. Вирівняти торт кремчізом (за бажанням), прикрасити крихтою.
    Смачного!

За матеріалами

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram